Meld je aan voor onze steelupdate
Waarom Voortman

Geautomatiseerd productieproces

Scroll

INTRODUCTIE: GEAUTOMATISEERD PRODUCTIEPROCES

Dankzij een kwalitatief hoogstaand productieproces kunnen we korte levertijden en lage productiekosten garanderen. Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1 (CE-markering) t/m EXC4 en NEN-EN-ISO 3834-2.

Meer over staalbouw

PROCESBEHEERSING EN KWALITEIT CENTRAAL

Onze productiefaciliteiten zijn ingericht met een volledig geautomatiseerd machinepark van ons zusterbedrijf Voortman Steel Machinery. De nieuwste VACAM 4.0 software zorgt ervoor dat de te produceren onderdelen zo efficiënt mogelijk over de productielijn gaan. De aansturing vindt rechtstreeks vanuit het 3D-model plaats, waarna onze gecertificeerde vakmensen de onderdelen verder samenstellen en lassen. In de voorbereiding beoordeelt ons lascoördinatiepersoneel – dat beschikt over uitgebreide kennis op IWE-niveau – de gestelde eisen en werkt deze verder uit. Tijdens het gehele productieproces voeren we kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat het afgeleverde product aan deze eisen voldoet. Zo waarborgen we de kwaliteit van de lassen.

Enkele belangrijke voordelen van onze moderne productiefaciliteiten op een rij:

 • Duurzaam product
  -     Optimaal materiaalgebruik
  -     Minimale hoeveelheid afval
 • Korte doorlooptijden
  -     Focus op Just In Time productie
  -     Focus op Lean Manufacturing
  -     Minder handling van staalprofielen
 • Kwaliteitsverbetering
  -     Minder faalkosten
  -     Verbeterde laskwaliteit dankzij vooraf stralen
  -     Minder handling van staalprofielen (producten worden compleet en op de juiste plek gepositioneerd)
 • Veiligheid
  -     Handling van staalprofielen tot een minimum beperkt door gebruik van zijladers.

THE FABRICATOR

Ons volledig geautomatiseerde lassysteem The Fabricator maakt non-stop productie, en daarmee een verhoging van de productiecapaciteit, mogelijk en garandeert een hoogwaardige laskwaliteit. Het systeem bestaat uit een basisframe, drie lasrobots en één handling robot. Een overheadkraan plaatst de stalen balk in de zogenaamde profiel rotators, die de balk 270° kunnen roteren. Een shuttle levert de platen af bij de robots, die het profiel inmeten en vervolgens de platen aan de balk lassen.

LOGISTIEK

Jaarlijks verlaten vele duizenden tonnages staal onze productielocatie. Om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bieden wij internationale transportoplossingen aan, zowel over land als over zee. Hiervoor werken we nauw samen met internationaal georiënteerde transportbedrijven.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem contact met ons op via telefoonnummer: +31 (0)548 539 000 of via emailadres: sales@vsc.nl.

Meer over staalbouw