Meld je aan voor onze steelupdate
Waarom Voortman

Geautomatiseerd productieproces

Scroll

INTRODUCTIE: GEAUTOMATISEERD PRODUCTIEPROCES

Onze productielocatie in Nederland heeft ruim 30.000 ton productiecapaciteit. Met een kwalitatief hoogstaand productieproces kunnen we korte levertijden en lage productiekosten garanderen. Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1 (CE-markering) t/m EXC4 en NEN-EN-ISO 3834-2.

Meer over staalbouw

MACHINEPARK

Onze productiefaciliteiten zijn ingericht met een volledig geautomatiseerd machinepark van ons zusterbedrijf Voortman Steel Machinery. Dit machinepark wordt rechtstreeks vanuit het 3D-model aangestuurd, waarna onze gecertificeerde vakmensen de onderdelen verder samenstellen en lassen. In de voorbereiding beoordeelt ons lascoördinatiepersoneel – dat beschikt over uitgebreide kennis op IWE-niveau – de gestelde eisen en werkt deze verder uit. Tijdens het gehele productieproces worden er kwaliteitscontroles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het afgeleverde product aan deze eisen voldoet. Zo waarborgen we de kwaliteit van de lassen.

THE FABRICATOR

Dankzij onze moderne productiefaciliteiten zijn wij in staat grote volumes te produceren met een korte doorlooptijd. De Voortman Fabricator, een volledig geautomatiseerd lassysteem, levert hieraan een belangrijke bijdrage. The Fabricator maakt non-stop productie, en daarmee een verhoging van de productiecapaciteit, mogelijk en garandeert een hoogwaardige laskwaliteit.

Uiteraard is The Fabricator ook ontworpen en geproduceerd door Voortman Steel Machinery. Het systeem bestaat uit een basisframe, drie lasrobots en één handling robot. Een overheadkraan plaatst de stalen balk in de zogenaamde profiel rotators, die de balk 270° kunnen roteren. Een shuttle levert de platen af bij de robots, die het profiel inmeten en vervolgens de platen aan de balk lassen. Dit lassysteem biedt belangrijke voordelen, zoals:

  • een constante, hoogwaardige laskwaliteit
  • voorspelbaarheid en traceerbaarheid van de lasresultaten (belangrijk in het kader van certificering)
  • reductie van de foutenlast
  • verhoging van de productiecapaciteit
  • mogelijkheid om non-stop te produceren
  •  mogelijkheid tot volledige automatisering van het productieproces dankzij de koppeling met andere systemen
  • het tegengaan van het toenemend tekort aan vakbekwaam laspersoneel

LOGISTIEK

Jaarlijks verlaten vele duizenden tonnages staal onze productielocaties. Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bieden wij ook transportoplossingen aan voor geheel Europa en daarbuiten, zowel over land als over zee. We werken nauw samen met internationaal georiënteerde transportbedrijven en vervoeren onze producten in containers, via open transport of huiftransport.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem contact met ons op via telefoonnummer: +31 (0)548 539 000 of via emailadres: sales@vsc.nl.

Meer over staalbouw