Meld je aan voor onze steelupdate
Waarom Voortman

BIM gestuurd

Scroll

INTRODUCTIE: BIM GESTUURD

Een BIM-model, een digitaal model van de constructie, bestaat uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Zo kan iedere bouwpartner informatie aanleveren en verwerken in één en hetzelfde BIM-model. De informatie is op deze manier blijvend aan een gebouw verbonden.

Meer over staalbouw

ORGANISATIEBREED

Wij zijn continu op zoek naar betere en efficiëntere manieren om ons werk te doen. Daarom rollen wij momenteel BIM organisatiebreed uit. Dit houdt in dat het BIM-model leidend is voor alle afdelingen, van calculatie tot en met montage. Zo kunnen wij in een vroeg stadium eventuele knelpunten in het bouwproces vaststellen. Dit leidt tot een efficiënter en sneller bouwproces.

3D BIM-MODEL

Alle projecten worden driedimensionaal uitgewerkt door eigen BIM-specialisten. Van de staalconstructie tot en met de complete gebouwschil (dak- en gevelbekleding). Op basis van het 3D-model worden statische, detail- en energielastberekeningen uitgevoerd. Alle afdelingen en BIM-engineers werken in hetzelfde model en vullen dit met de beschikbare informatie. Alle tekeningen en stuklijsten zijn automatisch uit het model te genereren. Ook ons productieproces wordt vanuit BIM aangestuurd. De gegevens voor de CNC-machines worden digitaal aangeleverd, wat zorgt voor een korte productietijd. Bovendien bevat het model faseringen die naadloos aansluiten op de integrale projectplanningen.

VOORDELEN VAN WERKEN MET BIM

  • Reductie van faalkosten met gemiddeld 5% tot 13%
  • Betere samenwerking
  • Verkorting van de bouwtijd
  • Verlaging van de bouwkosten
  • Informatie inzichtelijk voor alle betrokken partijen.

BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem contact met ons op via telefoonnummer: +31 (0)548 539 000 of via emailadres: sales@vsc.nl.

Meer over staalbouw