Meld je aan voor onze steelupdate

Staalbouw

Wij willen een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers en klanten. Zakendoen met Voortman Steel Construction betekent dat u door ons geholpen wordt! Daarom denken wij al in de ontwerpfase van het project met u mee. Met als doel het inrichten van een efficiënt en effectief bouwproces.

Scroll
Contact opnemen Wat we doen Waarom Voortman Onze projecten Contact opnemen Laatste nieuws

Sterk, betrouwbaar en vooraanstaand

Voortman Steel Construction ontwerpt, produceert en levert kwalitatief hoogwaardige projecten in staal. Onze staalconstructies worden in eigen huis geëngineerd en geproduceerd en door onze eigen teams op locatie in binnen- en buitenland gemonteerd. Dankzij onze integrale aanpak waarbij we, waar nodig, samenwerken met betrouwbare partners, kunnen wij uw project van A tot Z uitvoeren.

Onze kracht ligt in grootschalige complexe projecten waarbij we maatwerk leveren. Onze toegevoegde waarde is dat we al vanaf de pre-engineeringsfase van het project met u meedenken om samen tot de beste oplossing te komen. Wij zijn ervan overtuigd dat u door constructieve samenwerking en duidelijke afstemming in het voortraject aanzienlijk kunt besparen op de totale kosten van uw project. Ook tijdens het verdere verloop van een project houden we continu de vinger aan de pols.

Als Voortman Steel Construction zijn wij een betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers en klanten. We doen wat we beloven. Onze service eindigt niet bij oplevering: samen met u evalueren we het project, om te zien op welke punten het een volgende keer nog beter kan en om te garanderen dat u 100 procent tevreden bent. Ons doel is een samenwerking voor de lange termijn. Wij willen de partner zijn bij wie u voor een volgend project graag terugkomt!

Ontdek Voortman

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Samen bouwen met een betrouwbare partner

Als projectgestuurde organisatie richt Voortman Steel Construction het bouwproces zo efficiënt mogelijk in om het project kwalitatief en hoogwaardig binnen de afgesproken planning te realiseren. Van ontwerp tot aan oplevering zijn alle processen naadloos op elkaar afgestemd. Om de kwaliteit te borgen is Voortman Steel Construction voor de processen ISO 9001 gecertificeerd.

Sales & Sales Engineering
De verantwoordelijke Sales Manager begeleidt het gehele verkooptraject en betrekt de juiste medewerkers en knowhow bij iedere aanvraag. Nadat wij uw aanvraag beoordeeld hebben en de onduidelijkheden zijn afgestemd, starten onze Sales Engineers met de calculatie. De afdeling Sales Engineering rekenen ieder project nauwkeurig door. Met als resultaat: een optimale prijs-/kwaliteitverhouding voor u als klant. Dankzij BIM calculeren wordt snel en vakkundig het IFC-model geïmporteerd, geconverteerd en gecalculeerd. Daarnaast gaan onze eigen Constructeurs en BIM-Engineers waar mogelijk en wenselijk op zoek naar slimme alternatieven en efficiënte oplossingen. Dit doen we uiteraard in overleg met u als opdrachtgever. Efficiënte afstemming en financiële transparantie; dat vinden we belangrijk.

Project Management & Engineering
Zodra het project aan ons gegund is, wordt het project overgedragen aan de verantwoordelijke Project Manager. De Project Manager begeleidt samen met haar projectteam het gehele proces en betrekt de juiste medewerkers en knowhow bij ieder project. Op deze manier beschikken wij altijd over een hoogwaardig projecteam, die klaar staat voor u als klant en de juiste aandacht besteedt aan uw proces. Samen streven wij altijd naar het maximale resultaat. Tijdens de engineeringsfase worden alle projecten binnen ons BIM Management systeem in CAD 3D-systemen als Tekla en/of Revit uitgewerkt. Onze BIM-Engineers maken van ieder project een compleet 3D-model, met alle relevante informatie die vereist is voor de productie en montage. Het model bevat geometrie, profieleigenschappen, tijdelijke voorzieningen om de constructieve veiligheid tijdens de bouwfase te garanderen, verbindingstypen en materialen van de constructie. Alle afdelingen werken in hetzelfde model en verrijken het tijdens de ontwikkeling en realisatie met de benodigde en voorhanden data. Er is een zeer nauwe samenwerking tussen de Sales Engineers, BIM-Engineers, Structural Engineers en de Project Manager. Samen leggen we de basis voor een kwalitatief en hoogwaardig project.

Productie
Als het project helemaal uitgewerkt is en de materialen bekend zijn, starten we met de productie van de staalconstructie. Met een geautomatiseerd machinepark van zusterbedrijf Voortman Steel Machinery en onze moderne productielocatie hebben we een productiecapaciteit van 30.000 ton per jaar. Het gehele productieproces is LEAN ingericht en wordt vanuit BIM aangestuurd. Kortom: we zijn in korte tijd en op flexibele wijze in staat kwalitatief hoogwaardige projecten te realiseren.

Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd voor: NEN-EN 1090-1 (CE-markering), Uitvoeringsklasse EXC4, NEN-EN-ISO 9001, NEN-EN-ISO 3834-2 en NEN-EN-ISO 14001. Daarnaast worden de staalconstructies geproduceerd met de nieuwste lastechnieken onder een gecertificeerd kwaliteitsborgingssysteem voor lassen: de NEN-EN-ISO 3834-2. Hiermee voldoen we aan de eisen voor lascoördinatiepersoneel met uitgebreide kennis (IWE-niveau) van voorbereidingen en controles voor, tijdens en na het lassen.

Montage
Jaarlijks verlaten vele duizenden tonnages staal de productielocaties van Voortman Steel Construction. Deze worden vervoerd naar alle windstreken, in alle soorten en maten. Het monteren van de staalconstructies gebeurt door vakkundige, ervaren en VCA Petrochemie gecertificeerde montageteams. We hebben onze eigen montageteams en zijn dus onafhankelijk van derden. Zo houden we grip op de kwaliteit en de integrale projectplanning.

Een goede samenwerking is te allen tijde belangrijk, maar zeker ook tijdens de montagefase. De Project Manager, werkvoorbereiders en montage medewekers werken nauw samen. De planning wordt nauwlettend bewaakt en de kwantitatieve en kwalitatieve aspecten worden voortdurende getoetst. Naast de stalen constructie verzorgen we ook de dak- en gevelbekleding. En om u geheel te ontzorgen, voeren we graag nog wat aanvullende werkzaamheden uit als extra service.

Wilt u meer weten over hoe wij werken? Neem dan eens contact met ons op.

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Meer dan alleen een staalbouwer

Bij Voortman Steel Construction leveren we complete oplossingen. Naast staalconstructies leveren en monteren we onder andere ook dak- en gevelbekleding, trappen, bordessen en hekwerken voor utiliteitsgebouwen. Hiervoor werken we samen met leveranciers van hoogwaardige kwaliteit. Met jarenlange ervaring in design and build projecten kijken we samen naar de beste oplossing, waarbij uw wensen worden vervuld. Het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, kan Voortman Steel Construction voor u verzorgen.

Wilt uw meer weten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

 

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Wij denken en werken veilig

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke aandachtspunten, bij alles wat wij doen. Wij streven voortdurend naar verbetering op deze kerngebieden. Alleen zo kunnen we blijvend de kwaliteit leveren die onze klanten verwachten, staan voor de veiligheid van onze medewerkers en zorgen dat onze impact op het milieu zo beperkt mogelijk is.

Onze verzorgde en opgeruimde productiefaciliteiten staan symbool voor de manier waarop wij werken: met zorg en aandacht voor detail. We werken continu aan verbetering, zowel van onze producten als van onze organisatie en werkwijzen. Bij alle uit te voeren werkzaamheden streven wij naar de hoogste kwaliteit.

Al in de voorbereidingsfase van een project bepalen we eventuele risico’s op het gebied van veiligheid en milieu en nemen we maatregelen om ze te beheersen. Hiervoor hebben we ons ‘Think Safe – Work Safe’ programma ontwikkeld. Dit programma heeft als beeldmerk een logo dat staat voor de vakman van Voortman die veilig werken, kwaliteit leveren en aandacht voor het milieu belangrijk vindt. Zo werken wij, en dat doen we vanuit een positieve houding.

Ontdek meer

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Waarom bouwen met Voortman

Projectbegeleiding

Bij ons staat niet alleen het eindresultaat centraal: wij vinden de weg daar naartoe minstens even belangrijk. Door ons aangenomen projecten voeren we uit met de grootst mogelijke zorg. Voorafgaand aan de realisatie van uw project stellen we een op maat gemaakt plan van aanpak op. Op deze manier kunnen we eventuele kansen en risico’s al op voorhand in kaart brengen.

Lees meer
BIM gestuurd

Een BIM-model, een digitaal model van de constructie, bestaat uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Zo kan iedere bouwpartner informatie aanleveren en verwerken in één en hetzelfde BIM-model. De informatie is op deze manier blijvend aan een gebouw verbonden.

Lees meer
Geautomatiseerd productieproces

Onze productielocatie in Nederland heeft ruim 30.000 ton productiecapaciteit. Met een kwalitatief hoogstaand productieproces kunnen we korte levertijden en lage productiekosten garanderen. Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1 (CE-markering) t/m EXC4 en NEN-EN-ISO 3834-2.

Lees meer
Integrale aanpak

Bouwprojecten worden steeds complexer en er is veel kennis voor nodig. Kennis van diverse specialisten. Dit vraagt om een integrale aanpak. Om de realisatie van uw project zo volledig mogelijk te verzorgen, werken wij waar nodig samen met betrouwbare partners. Ketenintegratie en BIM spelen in dit proces een belangrijke rol.

Lees meer
Betrouwbaarheid

Wij willen een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers en klanten. Wij doen wat we zeggen. Wij komen onze planning en de gemaakte afspraken na en zetten graag een stap extra voor onze opdrachtgevers. Zo ervaart u dat zakendoen met Voortman Steel Construction betekent dat u door ons geholpen wordt.

Lees meer
Bouwpartner

Wij denken mee in het bouwproces van de klant. Al in de calculatiefase, nog voor het uitbrengen van de offerte, nemen we het gehele project door om kansen voor optimalisatie en kostenbesparing te signaleren en risico’s uit te sluiten. Tijdens de realisatie van het project voeren wij op verzoek van de klant extra taken uit, waarme we de voortgang van het bouwproces bevorderen.

Lees meer
Toelevering

Voortman Steel Construction produceert en levert internationaal stalen constructies voor derden. Dankzij vooruitstrevende technieken, knowhow en jarenlange ervaring zijn we in staat om onze klanten een betrouwbare levering aan te bieden. Dat betreft zowel de kwaliteit, levertijd, prijs, begeleiding als de service.

Lees meer

Onze projecten

EPO New Main

Ontdek

Fource Logistics

Ontdek

Bavelse Berg

Ontdek

Zalmhaven

Ontdek

Universiteitsgebouw

Ontdek

Distributiecentrum

Ontdek

Distributiecentrum

Ontdek

Distributiecentrum

Ontdek

Ausnutria Hyproca

Ontdek

FifPro

Ontdek

Bluewater Energy Services

Ontdek

AkzoNobel

Ontdek
Anko, Rebecca & Olaf:
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met mij op!

Anko, Rebecca & Olaf:
+31 (0)548 539020

Gerelateerd nieuws en media

Project Central Park dingt mee naar Construsoft Tekla BIM Award

Ontdek

Onze VCA-P-certificering is opnieuw verlengd

Ontdek

Nieuwe megabioscoop in hartje Enschede

Ontdek

The Joan, een modern en multifunctioneel kantoorgebouw

Ontdek

Nieuwe ontwikkelingen in de automatisering van ons productieproces

Ontdek

BIM-modellen van de hoogste kwaliteit

Ontdek

Drie projecten voor Voortman op bedrijventerrein Oudeland

Ontdek

Voortman bouwt mee aan stikstofinstallatie Zuidbroek

Ontdek

Complete levering voor nieuwbouw industriewaterzuivering

Ontdek

Uitbreiding Vion Boxtel opgeleverd

Ontdek

Nieuwe parkeergarages voor Vanderlande en Welkoop

Ontdek

Bouw modernste PVC-fabriek van Europa gestart

Ontdek

‘Jumbo’ parkeergarage voor Jumbo Nieuwegein

Ontdek

Duurzaam distributiecentrum voor Fource Logistics

Ontdek

Circulaire staalconstructie voor Bouwdeel D(emontabel)

Ontdek

Nieuw bedrijfspand voor Hordijk Verpakkingen

Ontdek

Minder faalkosten dankzij onze staalontwerpen

Ontdek

Haasje Over Eindhoven, een spectaculair gebouw

Ontdek

Kantoorgebouw Central Park, een echte blikvanger

Ontdek

Een kleurrijk gebouw voor FloriWorld

Ontdek

Nieuwe machinelijn zorgt voor nog efficiëntere productie

Ontdek

Voortman levert zijn achtste gebouw op Park 20│20 op

Ontdek

Een ‘gewichtig’ project: Willinkplein in Emmen

Ontdek

Een staalconstructie die bijdraagt aan schone rivieren

Ontdek

Unieke staalrecyclingfabriek voor PMC

Ontdek

De Zalmhaven I, de hoogste wolkenkrabber van de Benelux

Ontdek

Wegens succes verlengd: onze ISO-certificaten

Ontdek

Duurzaam distributiecentrum op Bavelse Berg

Ontdek

Parkeergarage bij distributiecentrum Jumbo Nieuwegein

Ontdek

Voortman Steel Construction bouwt mee aan uitbreiding mega-distributiecentrum

Ontdek

Unieke samenwerking tijdens nieuwbouw hoofdkantoor EQIN

Ontdek

Nieuwbouw XXL distributiecentrum bij Eindhoven

Ontdek

Belastingkantoor wordt duurzaam appartementengebouw

Ontdek

Knap staaltje vakmanschap voor nieuwbouw Bosman Van Zaal

Ontdek

Staalbouwer met FSC®-certificering

Ontdek

Verstevigingsframes woningen Groningen geoptimaliseerd

Ontdek

Efficiënt bouwproces bij realisatie Green Trade Center

Ontdek

Laatste testfase voor The Fabricator bij Voortman Steel Construction

Ontdek

Met Logistic Excellence Tilburg opnieuw distributiecentrum in opdracht

Ontdek

Hoogste punt nieuwbouw Vrije Universiteit Amsterdam

Ontdek

Voortman vanaf begin betrokken bij bouw Green Trade Center Aalsmeer

Ontdek

Opnieuw opdracht voor groot distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo

Ontdek

Onze producten

Staalconstructie kantoorgebouw

Ontdek

Staalconstructie bedrijfsgebouw

Ontdek

Staalconstructie bedrijfspand

Ontdek

Staalconstructie onderwijsgebouw

Ontdek

Staalconstructie winkel

Ontdek

Staalconstructie distributiecentra

Ontdek

Staalconstructie datacenter

Ontdek

Staalconstructie

Ontdek

Staalbouwprojecten

Ontdek

Bouwpartner

Ontdek