Meld je aan voor onze steelupdate

Klantreactie Park 20|20

Alex Kragtwijk|IBB Kondor

Ik vind dat er is sprake van een groeiend partnerschap tussen beide bedrijven, omdat we op Park 20|20 samen meerdere projecten in dezelfde context hebben gerealiseerd. Het uitwisselen van informatie in BIM levert hieraan uiteraard een belangrijke bijdrage; ook op dit gebied hebben we uitstekende vorderingen gemaakt.

Park 20|20 in Hoofddorp staat voor het delen van duurzame waarden, voor een gezonde en groene werkomgeving en voor circulair denken. Voortman Steel Construction is nadrukkelijk aanwezig op Park 20|20: wij monteerden eerder al de staalconstructies van het Technisch Paviljoen en vijf kantoorgebouwen. Inmiddels hebben we bewezen te kunnen voldoen aan de specifieke eisen op het gebied van duurzaam bouwen.

NOW BUILDING

Voortman realiseerde ook in opdracht van IBB Kondor de staalconstructie van NOW Building, het eerste bedrijfsverzamelpand op Park 20|20. NOW Building is ontworpen voor demontage (design for disassembly). Dit maakt het mogelijk om aan het einde van de levenscyclus van het gebouw waardevolle materialen als hout, staal en glas terug te brengen in industriële productieprocessen. De werkwijze van Voortman Steel Construction draagt hieraan bij: de onderdelen van onze staalconstructies worden op de bouwplaats gemonteerd zonder te lassen. Hierdoor zijn zij ook ter plaatse weer te demonteren, zodat staal eventueel hergebruikt kan worden.

SAMENWERKING

Afgelopen juli werd gebouw nummer 6 opgeleverd: het Europese hoofdkantoor van Plantronics. Het gebouw is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal partijen: ontwikkelingscombinatie Park 20|20 C.V. – bestaande uit VolkerWessels, Delta Development Group en Reggeborgh –, hoofdaannemer IBB Kondor en Voortman Steel Construction. Zij werkten eerder met elkaar op Park 20|20, wat resulteerde in een snel en efficiënt bouwproces. In de engineeringsfase maakten de verschillende partijen intensief gebruik van BIM (Building Information Modeling).

GROEIEND PARTNERSCHAP

We vroegen Alex Kragtwijk, die namens IBB Kondor als projectleider bij Park 20|20 betrokken is, naar zijn reactie op de samenwerking met Voortman Steel Construction.

Ik vind dat er is sprake van een groeiend partnerschap tussen beide bedrijven, omdat we op Park 20|20 samen meerdere projecten in dezelfde context hebben gerealiseerd. We weten elkaar steeds beter te vinden en de communicatielijnen worden korter. Het uitwisselen van informatie in BIM levert hieraan uiteraard een belangrijke bijdrage; ook op dit gebied hebben we uitstekende vorderingen gemaakt.