Projectgestuurd en ISO gecertificeerd bouwproces

Als projectgestuurde organisatie richten we het bouwproces zo efficiënt mogelijk in om elk project binnen afgesproken planning te realiseren, uiteraard met een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. De verantwoordelijke projectmanager begeleidt het gehele proces en betrekt hierbij de juiste medewerkers en knowhow. Van ontwerp tot aan oplevering zijn alle processen naadloos op elkaar afgestemd. Om onze kwaliteit te borgen, zijn we ISO 9001 gecertificeerd voor de processen.

Calculatie

Een belangrijke rol in het proces is weggelegd voor de calculatieafdeling van Voortman Steel Construction. Zij rekenen ieder project nauwkeurig door. Met als resultaat: een optimale prijs-/kwaliteitverhouding voor de klant. Dankzij BIM calculeren wordt snel en vakkundig het IFC-model geïmporteerd, geconverteerd en gecalculeerd. Daarnaast gaan onze eigen constructeurs en engineers waar mogelijk en wenselijk op zoek naar slimme alternatieven en efficiënte oplossingen. Dit doen we uiteraard in overleg met u als opdrachtgever. Efficiënte afstemming en financiële transparantie; dat vinden we belangrijk.


Engineering

Tijdens de engineeringsfase worden alle industrieprojecten binnen ons BIM Management systeem in CAD 3D-systemen als Tekla en/of Revit uitgewerkt. Onze BIM-engineers maken van ieder project een compleet 3D-model, met alle relevante informatie die vereist is voor de productie en montage. Het model bevat geometrie, profieleigenschappen, tijdelijke voorzieningen om de constructieve veiligheid tijdens de bouwfase te garanderen, verbindingstypen en materialen van de constructie. Alle afdelingen en BIM-engineers werken in hetzelfde model en verrijken het tijdens de ontwikkeling en realisatie met de benodigde en voorhanden data. Er is een zeer nauwe samenwerking tussen de calculators, engineers, constructeurs en de projectmanager. Samen leggen we de basis voor een kwalitatief en hoogwaardig project.


Productie

Met een geautomatiseerd machinepark van zusterbedrijf Voortman Steel Machinery en onze productielocatie in Nederland hebben we een productiecapaciteit van 30.000 ton per jaar. Het gehele productieproces is LEAN ingericht en wordt vanuit BIM aangestuurd. Kortom: we zijn in korte tijd en op flexibele wijze in staat kwalitatief hoogwaardige industrieprojecten te realiseren.

Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd voor:

  • NEN-EN 1090-1 (CE-markering), Uitvoeringsklasse EXC4
  • NEN-EN-ISO 9001
  • NEN-EN-ISO 3834-2
  • NEN-EN-ISO 14001

Daarnaast worden de staalconstructies geproduceerd met de nieuwste lastechnieken onder een gecertificeerd kwaliteitsborgingssysteem voor lassen: de NEN-EN-ISO 3834-2. Hiermee voldoen we aan de eisen voor lascoördinatiepersoneel met uitgebreide kennis (IWE-niveau) van voorbereidingen en controles voor, tijdens en na het lassen.


Conservering

Deskundigheid op het gebied van conserveren is van groot belang voor een kwalitatieve en langdurige bescherming van de staalconstructie. Daarom kiezen wij voor de oppervlakte- en corrosiewerende behandelingen van het staal voor deskundige en betrouwbare partners. Zij gebruiken de nieuwste technieken en staan garant voor een kwalitatieve en langdurige bescherming volgens de actuele milieu-eisen.


Montage

Jaarlijks verlaten vele duizenden tonnages staal de productielocaties van Voortman Steel Construction. Deze worden vervoerd naar alle windstreken, in alle soorten en maten. Het monteren van de staalconstructies gebeurt door vakkundige, ervaren en VCA Petrochemie gecertificeerde montageteams. We hebben onze eigen montageteams en zijn dus onafhankelijk van derden. Zo houden we grip op de kwaliteit en de integrale projectplanning.

Een goede samenwerking is te allen tijde belangrijk, maar zeker ook tijdens de montagefase. De projectmanager, werkvoorbereiding en montage werken nauw samen. De planning wordt nauwlettend bewaakt en de kwantitatieve en kwalitatieve aspecten worden voortdurende getoetst. Naast de stalen constructie verzorgen we ook de dak- en gevelbekleding. En om u geheel te ontzorgen, voeren we graag nog wat aanvullende werkzaamheden uit als extra service.

Like & volg Voortman:

 
 

Industriebouw
projecten

Offerte
aanvragen

Contact opnemen
met Voortman