Voortman Steel Construction, gedreven door innovatie

Telkens weer zijn we op zoek naar nieuwe en slimmere oplossingen. We zijn continu bezig om onze producten door te ontwikkelen, eventueel in combinatie met andere partijen. Voor wat betreft de automatisering van ons productieproces werken we nauw samen met ons zusterbedrijf Voortman Steel Machinery, producent van machines voor de staalbouwindustrie.

Overzicht innovaties:

Kostencalculatie BIM-model

Projecten geëngineerd in een 3D-model (onder andere Revit enTekla), kunnen onze kostencalculators snel en eenvoudig omzetten in een uitgebreide kostencalculatie. Deze calculaties bevatten alle informatie die nodig zijn voor de totaalaanbieding, zoals dimensies, hoeveelheden, gewichten, etc.

Standaardisatie verbindingen

Om onze productiefaciliteiten maximaal te benutten, hebben we voor de meest voorkomende verbindingen een uitgebreide databank met details aangemaakt. Hierdoor zijn wij in staat om projecten heel snel te engineren en de meest economische oplossingen toe te passen.

Haakankerdoppen

Ter vervanging van de traditionele en arbeidsintensieve dubbele moer met rubber ankerdop, hebben we samen met MCB Nederland snelschroef-haakankerdoppen ontwikkeld. Deze kunststofdoppen maken het mogelijk ankers in een handomdraai te monteren op de stalen mal, ze zorgen ervoor dat het schroefdraad van de ankers niet wordt beschadigd en beschermen de ankers tijdens het betonstorten.

Bouwconcept in bedrijfshuisvesting

Samen met diverse toeleveranciers hebben we concepten ontwikkeld in de bedrijfshuisvesting. Het gaat om breed toepasbare modellen, ontwikkeld vanuit de vraag van de klant. De voordelen: kwaliteit, snelheid en beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Traceability staalconstructies

Door de vanaf juli 2014 verplichte CE markering is het verplicht stalen onderdelen in elke fase van het proces te traceren (traceability). Wij waarborgen de traceerbaarheid tijdens de productie voor diverse executieclasses door CADCAM-software te koppelen aan onze machines. Daarnaast geeft het BIM-model, met de fasering van een project, alle informatie die nodig is om projecten professioneel te managen volgens de voorschriften.

Maatvoering staalproductie

Om onze staalconstructies nog nauwkeuriger en efficiënter te maatvoeren, hebben we geïnvesteerd in de aanschaf van de Voortman V704 markeermachine. Met deze nieuwste aanwinst kunnen we staalprofielen vanuit ons BIM-model aan vier kanten te markeren.

 

Like & volg Voortman:

 
 

Offerte
aanvragen?

Contact opnemen
met Voortman