Fakkert Diervoeders B.V. in Laag Zuthem (Heino) ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige diervoeders. Voortman Steel Construction kreeg opdracht voor de uitbreiding van het bedrijfspand, met als doel modernisering en vergroting van de productiecapaciteit. Voortman voert de bouwwerkzaamheden van fundatie tot oplevering uit. De opdrachtgever voert zelf het sloop- en grondwerk en de installatiewerkzaamheden uit.

Complexe fundering

Het bestaande pand is eind vorig jaar, met uitzondering van één hal, gesloopt. Om te zorgen dat de activiteiten in deze hal gewoon door konden gaan, bracht Voortman tijdens de sloopfase een scheidingswand aan. Begin dit jaar startte Voortman met de fundering. Deze is behoorlijk complex vanwege de hoogte van het pand, de kelders en silo-opstellingen. De fundering bestaat uit in het werk gestorte T-balken, twee kelders, een kelderdek en een betonplaat voor de grondstofsilo’s.

Snelle montage

De staalconstructie en de dak- en wandbekleding werden binnen drie weken gemonteerd. De verdiepingsvloeren zijn kanaalplaatvloeren en het dak bestaat uit stalen dakplaten voorzien van isolatie en EPDM-dakbedekking. De gevels zijn een combinatie van prefab borstweringselementen en geïsoleerde gevelpanelen. Het kantoor wordt voorzien van aluminium kozijnen en vliesgevels.

Aandachtspunten bij de uitvoering van het project zijn:

  • de aansluiting op de bestaande hal
  • de brandcompartimentering/-scheiding van winkel en bedrijfspand
  • het grote aantal brandwanden dat tussen de staalconstructies gemonteerd wordt
  • de ondersteuning van de nieuwe silo, die al voor het plaatsen van de staalconstructie in de hal stond.

Het vernieuwde pand, dat begin juli wordt opgeleverd, maakt het voor Fakkert Diervoeders mogelijk de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden.


Foto-impressie

Fakkert 01-min
fakkert 02-min
fakkert 03-min
fakkert 04-min

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over onze producten, diensten, nieuwe ontwikkelingen en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Like & volg Voortman:

 
 

Offerte
aanvragen?

Contact opnemen
met Voortman