Eind september betrok het Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP) zijn nieuwe praktijkpand in Emmen. Met een oppervlakte van ruim 1.670 m2 is de kliniek met proefdierfaciliteit één van de grootste onderzoeksinstellingen op het gebied van de gezondheid van pluimvee in Noordwest-Europa. Voortman Steel Construction leverde het gebouw sleutelklaar op.

Lange voorbereiding

Het Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP) is een onafhankelijk kenniscentrum gericht op de begeleiding van vleeskuikenbedrijven en gespecialiseerd in diergezondheid en -welzijn. In 2015 kreeg Voortman Steel Construction al opdracht voor de bouw van het nieuwe praktijkpand. Aan de bouw ging een lange voorbereiding vooraf, waarin o.a. de Gemeente Emmen, de Provincie Drenthe en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een rol hebben gespeeld.

Technologisch hoog niveau

Voortman Steel Construction voerde het project geheel in eigen beheer uit; van het aanvragen van de omgevingsvergunning tot en met de terreininrichting. De proefdierfaciliteit is van hoog technologisch niveau en ook de installaties voldoen aan hoge eisen. Er zijn virusfilters geïnstalleerd die de binnenkomende lucht filteren en een biologische luchtwasser reinigt de uitgaande lucht. De sandwichpanelen en gevelelementen in de bedrijfskleuren van het GvP geven het pand zijn bijzondere uitstraling.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over onze producten, diensten, nieuwe ontwikkelingen en projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Like & volg Voortman:

 
 

Offerte
aanvragen?

Contact opnemen
met Voortman