Op Bedrijvenpark Zenkeldamshoek in Goor vestigt Groen Gas Goor B.V. (GGG) een nieuwe biogasinstallatie. Voortman Steel Construction verzorgt de nieuwbouw van een kantoor met aangrenzende technische ruimtes, de beplating van de vijf silo’s waarin het vergistingsproces plaatsvindt en een installatiegebouw.

Van biogas naar groen gas

Opdrachtgever Ludan Renewable Energy, dochterbedrijf van één van de aandeelhouders van Groen Gas Goor, is internationaal actief in duurzame energieproductie. De biogasinstallatie zet mest en organische afvalstromen om in biogas, dat vervolgens wordt opgewaardeerd tot groen gas. Jaarlijks levert dit circa 3,7 miljoen m3 groen gas op. De nieuwe installatie gaat energie leveren aan meerdere bedrijven op Bedrijvenpark Zenkeldamshoek.

Turnkey

Het kantoorgebouw wordt turnkey opgeleverd, inclusief kanaalplaatvloeren, aluminium kozijnen, sandwichpanelen met accentkleuren en alle gebouwgebonden installaties. Voortman legde ook de fundering, bestaande uit prefab betonnen poeren en borstwering. Tussen het kantoor en de technische ruimtes is een gescheiden constructie met brandwand voorzien. In deze technische ruimtes bevinden zich de warmtekrachtkoppeling en de gasomvormer. De vijf vergistingssilo’s worden bekleed met damwandbeplating. In het gebouw tussen de silo’s, dat dienst doet als installatiegebouw, bevinden zich de pompen, leidingen en regelaars van de silo’s.

Korte voorbereidingstijd

Voor dit design & build project vroeg Voortman de benodigde vergunningswijzigingen aan. Bij de engineering was de opdrachtgever nauw betrokken, met als doel de constructie zo goed mogelijk af te stemmen op zijn primaire proces. En dat allemaal binnen zeer korte tijd: eind april gaf Ludan Renewable Energy opdracht voor de bouw en eind mei startte Voortman al met het aanleggen van de fundering. Naar verwachting kunnen begin augustus de installaties in de gebouwen geplaatst worden.

Deel deze pagina:

Like & volg Voortman:

 
 

Offerte
aanvragen?

Contact opnemen
met Voortman