Op het terrein van de Vrije Universiteit in Amsterdam-Zuid bouwt Voortman Steel Construction op dit moment aan het Nieuwe Universiteitsgebouw.

Integrale aanpak

Voor dit project verzorgt Voortman niet alleen de levering en montage van de 2.100 ton staalconstructie. Het neemt ook het leggen van de SlimLine-vloeren en de engineering en montage van de staalplaat-betonvloeren, inclusief de inspectieluiken, voor zijn rekening.

Na ruim een half jaar monteren heeft de staalconstructie zijn hoogste punt bereikt: 53 meter. De werkzaamheden gaan nu verder binnenin het gebouw, waar Voortman de staalplaat-betonvloeren monteert. Deze komen bovenop de reeds gelegde SlimLine-vloeren. Een kwart van de 20.000 m2 vloer, met kunststof inspectieluiken voor de installaties daaronder, is inmiddels gelegd.

Het gebouw

Het Nieuwe Universiteitsgebouw omvat ca. 31.000 m² bovengronds over 13 lagen en een 3-laagse ondergrondse parkeergarage van ca. 24.000 m². Bijzonder aan het multifunctionele gebouw zijn de hoogte en de atriumgevel. Voortman kreeg voor dit project opdracht van bouwcombinatie Campusplein, bestaande uit de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & Van Eesteren.

Foto-impressie

Nieuwbouw VU Amsterdam 001
Nieuwbouw VU Amsterdam 002
Nieuwbouw VU Amsterdam 003
Nieuwbouw VU Amsterdam 004
Nieuwbouw VU Amsterdam 005
Nieuwbouw VU Amsterdam 006
Nieuwbouw VU Amsterdam 007
Nieuwbouw VU Amsterdam 008


Meer weten?

Klik hier en lees meer over het project.

Deel deze pagina:

Like & volg Voortman:

 
 

Offerte
aanvragen?

Contact opnemen
met Voortman