Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Uniek distributiecentrum: Ara Almelo
Nieuws - 24 November, 2022

Uniek distributiecentrum: Ara Almelo


Deze week zijn wij gestart met de montage van de staalconstructie van een uniek distributiecentrum: Ara Almelo. Het wordt gebouwd naast de entree van het XL Businesspark Twente aan de A35. Heembouw Bedrijfsruimten West is onze opdrachtgever.

GROENSCHERM

Bij het ontwerp – gemaakt door Heembouw Architecten – is naast architectuur, technologie en functionaliteit ook rekening gehouden met de natuur. Het resultaat is een uniek groenscherm van bijna vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang rondom het distributiecentrum, dat hiermee een groene uitstraling krijgt. Wij verzorgen de montage van het scherm dat bestaat uit gevelstaal met daartegenaan netten waarlangs klimop groeit.

WEKELIJKSE BIM-SESSIES

In de voorbereidende fase organiseerden Heembouw en Voortman wekelijks gezamenlijke BIM-sessies, waarin de 3D-modellen werden onderworpen aan clash checks. De aandachtspunten die hieruit naar voren kwamen, losten we in het voortraject samen op, zodat we in de uitvoering niet voor verrassingen komen te staan.

WERKZAAMHEDEN VSC

Het distributiecentrum bestaat uit vier hallen met een totale oppervlakte van bijna 40.000 vierkante meter, kantoren en een mezzanine. Wij leveren en monteren de staalconstructie, de kanaalplaatvloeren en de prefab betonelementen voor de borstwering en de liftschacht. Half april leveren wij onze werkzaamheden aan het distributiecentrum op.

MEER INFORMATIE