Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Snel en efficiënt bouwtraject voor Ty-Le
Nieuws - 06 October, 2022

Snel en efficiënt bouwtraject voor Ty-Le


In Den Hoorn bouwde Voortman Design and Build het nieuwe bedrijfspand van Ty-Le Asian Delights, naar een ontwerp van 4D Architecten uit Enter. Het pand bestaat uit een productiehal op de begane grond met daarboven kantoorruimte. Na ooit begonnen te zijn in een werkplaats bij het ouderlijk huis, is dit het tweede bedrijfspand voor het snelgroeiende bedrijf. Tot de klantenkring van de producent van Aziatische snacks behoren onder andere groothandels, restaurants en cateraars.

DRIE PRODUCTIELIJNEN

De productiefaciliteit bestaat uit verschillende geconditioneerde ruimtes en biedt ruimte aan drie productielijnen. Het pand is volgens het box-in-box-principe gebouwd: nadat wij de thermische schil van het gebouw opgeleverd hadden, zijn de koel- en vriescellen er binnenin geplaatst. Wij voerden ook de hoofdberekeningen voor de staalconstructie uit, verzorgden de afbouw van het kantoorgedeelte en de coördinatie van het installatiewerk. Het pand beschikt verder nog over emballageruimte voor het lossen van vrachtwagens.

VOEDSELVEILIGHEID VOOROP

De HACCP-eisen op het gebied van voedselveiligheid waren maatgevend bij het ontwerp en de uitvoering van dit project. De vloer van de productiehal is onder afschot gelegd, om deze optimaal te kunnen reinigen en desinfecteren. Ook is de productieruimte waar mogelijk afgewerkt met ronde, gebogen materialen om het ophopen van stof in hoeken en gaten te voorkomen en zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen produceren.

PROFESSIONEEL

De bouw bevindt zich nu in de afrondende fase; de oplevering vindt eind oktober plaats. Een goed moment om de heer Le, directeur van Ty-Le, te vragen naar zijn mening over de samenwerking met Voortman Design and Build. Hij is erg tevreden over de bouw en het verloop van het project, net als de onderaannemers die bij het project betrokken waren. Voortman staat volgens hem voor professionaliteit: “Dit blijkt vooral uit de werkwijze van de medewerkers; hoe ze zaken aanpakken en de voortgang van het project bewaken.”

EFFICIENCYSLAG

Verder vindt hij dat het gebruik van het ontwerpprogramma Revit voor een efficiencyslag zorgt. “Dankzij de 3D-afbeeldingen krijg je een goed beeld van het pand en zie je dat alles naadloos in elkaar past. Maar nog belangrijker is dat je minder voorbereidingstijd nodig hebt en fouten in het bouwproces voorkomt.” Het persoonlijke contact met Voortman heeft hij als erg prettig ervaren. De heer Le: “Ik ben zeker van plan om de relatie ‘warm’ te houden. Ik ga over een paar jaar graag opnieuw met Voortman in zee voor een eventuele uitbreiding. Maar eerst ga ik genieten van het pand dat binnenkort wordt opgeleverd!”

MEER INFORMATIE