Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwbouw Outdoor Gigant in Nijverdal
Nieuws - 13 September, 2022

Nieuwbouw Outdoor Gigant in Nijverdal


Op bedrijventerrein ‘t Lochter III in Nijverdal werken Voortman Design and Build en Voortman Steel Construction nauw samen bij de nieuwbouw voor Outdoor Gigant. We hebben de bouw van een 110 meter lange overkapping voor de opslag van tuinhout inmiddels afgerond en bouwen nu aan de staalconstructie van de werkplaats en showroom.

TWENTS FAMILIEBEDRIJF

Outdoor Gigant, een Twents familiebedrijf, is gespecialiseerd in houten overkappingen en aanverwante tuinartikelen. Het assortiment bestaat verder uit onder andere tuinmeubelen, schuttingen, veranda’s, bestrating en speeltoestellen. Mieke van de Beek, eigenaresse van Outdoor Gigant, vertelt over de reden voor de nieuwbouw: ”De afgelopen jaren zijn we als bedrijf steeds meer gegroeid en daarom zijn we toe aan een grotere opslag en showtuin. Op onze huidige locatie in Rijssen kunnen we zes overkappingen tentoonstellen; in onze nieuwe showtuin zijn dat er maar liefst 21!”

VAN ONTWERP TOT UITVOERING

Het ontwerp voor het nieuwe bedrijfspand is gemaakt door Bouwburo Jos Bloemendal. Voortman Design and Build zorgde voor de technische uitwerking van het ontwerp. Mieke: “Voor de nieuwbouw ging onze voorkeur uit naar een lokale bouwer. Voortman gaf ons al vanaf de prijsvorming het gevoel dat ze het project integraal onder controle hadden. Ze hebben de 2D-tekeningen van de architect omgezet in een 3D-model, dat we tijdens de werkvoorbereiding wekelijks hebben besproken. Hierdoor kregen we al voor de start van de bouw digitaal goed inzicht in ons nieuwe pand.”

NAUWE AFSTEMMING PLANNING

De nieuwe locatie van Outdoor Gigant gaat begin 2023 open. Mieke: “Er moet de komende maanden dus nog veel gebeuren, zoals de opbouw van de overkappingen in de showtuin. Vanaf november starten we hiermee. We hebben regelmatig contact met het uitvoeringsteam om de planning en uitvoering met hen af te stemmen. Dit persoonlijke contact ervaren wij als erg prettig.”

MEER INFORMATIE