Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Montage distributiecentrum Hydra Utrecht verloopt volgens planning
Nieuws - 19 July, 2022

Montage distributiecentrum Hydra Utrecht verloopt volgens planning


Op industrieterrein Lage Weide in Utrecht bouwen wij aan het nieuwe distributiecentrum Hydra. Dit doen we in opdracht van Heembouw Bedrijfsruimten West. Wij monteren de staalconstructie van bijna 700 ton en de vloeren van het gebouw.

CONTOUREN

Als strategisch partner van Heembouw waren we ook bij dit project al in een vroeg stadium betrokken. Deze samenwerking draagt bij aan een optimale procesbeheersing, omdat we onze processen nauwgezet op elkaar afstemmen. We werkten het model in 3D BIM uit en stelden onze planning op in overleg met de andere betrokken partijen. De montage verloopt geheel volgens deze planning: een groot deel van de staalconstructie is gemonteerd en de contouren van het distributiecentrum zijn inmiddels zichtbaar. Het gebouw zal eind deze maand geheel wind- en waterdicht zijn.

IN HET GROEN

Het distributiecentrum bestaat uit een warehouse van 20.291 vierkante meter, ruim 1.300 vierkante meter kantoor en een mezzanine op de eerste verdieping. Op de begane grond bevinden zich een centrale hal, kantoren, een kantine en een expeditie. In het ontwerp van Heembouw Architecten is ook de invulling van het groen meegenomen. Dit zie je onder andere terug in de groene lamellen tegen het pand en in de sprinklertank die met groen bedekt is en zo een verblijfplaats voor insecten en vogels biedt. Het distributiecentrum krijgt bij oplevering de kwalificatie BREEAM Very Good.

MEER INFORMATIE