Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Spoorzone in Tilburg krijgt nieuwe parkeergarage
Nieuws - 07 June, 2022

Spoorzone in Tilburg krijgt nieuwe parkeergarage


Samen met onze partner EZ Park realiseren we voor de Gemeente Tilburg een bovengrondse parkeergarage bij entreegebied Zwijsen in de Spoorzone. Een markant parkeergebouw met een modulair, demontabel en toekomstbestendig karakter, gebouwd volgens het EZ Park-concept.

HERONTWIKKELING

De Spoorzone is een 75 hectare groot gebied midden in Tilburg. Dankzij herontwikkeling blijft industrieel erfgoed hier behouden en krijgt het een nieuwe bestemming. Tegelijkertijd worden nieuwe ontwikkelingen, zoals de gebouwen Zwijsen I en II, zorgvuldig ingepast. Deze liggen direct naast het Centraal Station en bieden woon- en werkgelegenheid. Het nieuwe parkeergebouw Zwijsen voorziet in de parkeerbehoeften die deze ontwikkeling met zich meebrengt.

DIVERSE WERKZAAMHEDEN

De zeslaagse parkeergarage heeft een lengte van 230 meter. Ons montageteam heeft inmiddels een groot deel van de staalconstructie gemonteerd. Op de hoogste verdieping van de parkeergarage komt een stalen draagconstructie voor zonnepanelen. Ook leveren en monteren wij de kanaalplaatvloeren, de hekwerken, de hulpconstructie voor de gevelbeplating en de beplating van de twee hellingbanen, de zogenaamde ‘wokkels’.

KENMERKEN PARKEERGARAGE

Aantal lagen: 6
Lengte: 230 meter
Aantal parkeerplaatsen:

  • Auto's: 730
  • Scooters: 77
  • Fietsen: 265

MEER INFORMATIE