Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Distributiecentrum en parkeergarage voor Brocacef
Nieuws - 31 May, 2022

Distributiecentrum en parkeergarage voor Brocacef


In Amsterdam Osdorp bouwen wij in opdracht van Heembouw mee aan een duurzaam distributiecentrum voor Brocacef, leverancier van geneesmiddelen en medische producten. Het gaat hierbij eigenlijk om twee projecten in één, aangezien wij in samenwerking met onze partner EZ Park ook de parkeergarage bij het distributiecentrum bouwen.

DUURZAAM PAND

Voor het distributiecentrum leveren en monteren wij de ruim 1.200 ton staalconstructie, de kanaalplaatvloeren en betonnen elementen, zoals plinten. Het gebouw bestaat uit 22.450 vierkante meter magazijn en zo’n 2.150 vierkante meter kantoor. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het moderne ontwerp van het pand, dat een hightech uitstraling krijgt dankzij grote overstekken, verschillende dakhoogten en afgeronde hoeken. Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum verdubbelt Brocacef zijn productiecapaciteit. Het pand voldoet na oplevering aan de eisen van BREEAM Very Good, onder meer vanwege zonwerend glas en zonnepanelen.

NATUURINCLUSIEVE PARKEERGARAGE

Ons montageteam rondt binnenkort zijn werkzaamheden aan het distributiecentrum af en begint volgende week aan de montage van de parkeergarage van ca. 8.000 vierkante meter. Hiervoor leveren en monteren wij de staalconstructie, de hekwerken en TT-vloeren. Bijzonder aan de parkeergarage is dat deze ‘natuurinclusief’ is: de beplanting op de gevel zorgt niet alleen voor een groene uitstraling, maar dempt ook het verkeersgeluid en zuivert de lucht. De garage wordt voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s en er komt een fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes. Ook de parkeergarage zal na oplevering het BREAAM Very Good-certificaat ontvangen.

STADSDISTRIBUTIE

Brocacef zal het nieuwe multifunctionele distributiecentrum gaan gebruiken voor stadsdistributie van geneesmiddelen en medische producten. Brocacef belevert vanuit hier niet alleen de zakelijke klanten, zoals apotheken en instellingen, maar ook de consument in de stad, bij wie de medicijnen direct aan huis gebracht worden. De ligging aan de rand van Amsterdam is hiervoor ideaal, omdat zo het aantal gereden kilometers teruggedrongen wordt.

MEER INFORMATIE