Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Opvallend ontwerp voor nieuw bedrijfspand MacArtney Benelux
Nieuws - 21 April, 2022

Opvallend ontwerp voor nieuw bedrijfspand MacArtney Benelux


In Maassluis bouwen wij een kantoorpand met werkplaats voor MacArtney Benelux. Voortman Design and Build verzorgt het complete bouwtraject, inclusief de engineering en afbouw. Het bijzondere ontwerp van het gebouw is ook van de hand van Voortman Design and Build. Met een witte uitkraging en houten lamellen in de vorm van een golf doet het gebouw denken aan een boot op zee. Zelfs de hoed van de kapitein is nagebootst met een dubbele rij sandwichpanelen.

DAKTERRAS

Het bedrijfspand telt vier verdiepingen. Op de begane grond en de eerste verdieping bevinden zich de opslag-, productie- en testruimten. Hier ondergaan de producten uitgebreide testen, omdat ze onder water aan hoge druk worden blootgesteld. De tweede verdieping bestaat uit kantoren. In de uitkraging van het gebouw bevindt zich de kantine. Het pand beschikt bovendien nog over een dakterras op twaalf meter hoogte, met uitzicht op de Nieuwe Waterweg.

FLEXIBILITEIT

Het pand wordt direct naast de dijk van de Nieuwe Waterweg gebouwd. Met als gevolg dat de ruimte op de bouwplaats beperkt is en er maar één kraan opgesteld kan worden. Om de opslag van goederen op locatie zoveel mogelijk te beperken, worden de producten just-in-time afgeleverd. Dit vraagt om de nodige flexibiliteit in de planning en de coördinatie van de werkzaamheden.

OVER MACARTNEY BENELUX

MacArtney Benelux bv, onderdeel van MacArtney Underwater Technology Group, levert een breed assortiment aan onderwatertechnologieproducten voor de onderzeese en offshore markten. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in producten voor visserij en diepzeemijnbouw – zoals licht- en camerasystemen – en het inspecteren, gieten en installeren van kabels en connectoren aan boord en op locatie. Ook ontwikkelen zij speciale vormprocessen voor het assembleren van complete elektrische systemen.

MEER INFORMATIE