Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Flexibiliteit gevraagd bij bouw opleidingscentrum Kampus
Nieuws - 14 April, 2022

Flexibiliteit gevraagd bij bouw opleidingscentrum Kampus


Een thuiswedstrijd voor ons montageteam: in opdracht van Ter Steege Bouw Vastgoed bouwden wij mee aan een nieuw opleidingscentrum in Rijssen. Kampus, gebouw vol talent, is een opleidingscentrum voor vakopleidingen vanuit verschillende branches. In oktober vorig jaar gingen we van start en begin april leverden wij onze werkzaamheden aan het gebouw op.

DETAILBEREKENINGEN

Wij verzorgden een groot deel van de ruwbouw: we leverden en monteerden de staalconstructie, die de vier bouwlagen (drie verdiepingen) van het pand draagt, en monteerden de kanaalplaatvloeren en de gevelbeplating. We voerden ook de detailberekeningen voor de staalconstructie uit, waarbij we rekening hielden met de details in het ontwerp zoals die door de architect zijn aangebracht. Een voorbeeld hiervan zijn de Alucobond aluminium kaders die aan de gevel bevestigd zijn. Het gebouw is zo ontworpen dat het in de toekomst uitgebreid kan worden: in het ontwerp en de berekening van de staalconstructie is rekening gehouden met een eventuele optopping van twee bouwlagen.

VEEL OVERLEG

De bouwvolgorde, die met name bepaald werd door het ontwerp van het gebouw, vroeg de nodige flexibiliteit in de montage. Waar we meestal de montage in een aaneengesloten periode uitvoeren, werden de werkzaamheden nu verspreid over een langere tijd. Tijdens de bouw vond er dan ook veel overleg plaats met onze opdrachtgever Ter Steege. Dat zowel beide bedrijven als de bouwplaats in Rijssen zijn, was hierbij een voordeel. Op dit moment bevindt het project zich in de afbouwfase. Voor de zomervakantie is het gebouw klaar en met ingang van het nieuwe schooljaar opent het zijn deuren voor studenten en docenten.

OVER KAMPUS

Kampus is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen. Het centrum biedt vakopleidingen aan voor sectoren waarin veel vraag is naar talentvolle mensen (o.a. de bouw, installatietechniek, zorg en retail). De onderwijsinstellingen ROC van Twente, REMO West-Twente, Bouwmensen Rijssen en Zorggilde Reggestreek krijgen in het nieuwe gebouw een plek.

MEER INFORMATIE