Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouw bedrijfspand voor Ty-Le Asian Delights gestart
Nieuws - 05 April, 2022

Bouw bedrijfspand voor Ty-Le Asian Delights gestart


Enkele weken geleden ging in Den Hoorn de eerste paal voor het nieuwe bedrijfspand van Ty-Le Asian Delights de grond in. Deze producent van Aziatische snacks is vanwege de groei van het bedrijf toe aan nieuwe huisvesting en gaf daarom Voortman Design and Build opdracht voor de bouw van een bedrijfshal met kantoorruimte.

BOX-IN-BOX

Voortman Design and Build levert de productiefaciliteit, die bestaat uit verschillende geconditioneerde ruimtes, casco op. Voor het kantoorgedeelte verzorgen we ook de afbouw en we coördineren het installatiewerk. De warme en koude bereidingsruimtes voor de productie van voedingsmiddelen vragen om specifieke installaties. Het pand wordt ‘box-in-box’ gebouwd; nadat wij de thermische schil van het gebouw opgeleverd hebben, plaatst de koelcelleverancier de koel- en vriescellen er binnenin. Het pand beschikt verder nog over emballageruimte voor het lossen van vrachtwagens.

HACCP-EISEN

Een punt van aandacht bij het aanleggen van de fundering was de vriescel, die lager komt te liggen dan de rest van de bedrijfshal. Om te voldoen aan de HACCP-eisen voor voedselveiligheid wordt de vloer van de productiehal onder afschot gelegd, zodat deze goed schoon te maken en te desinfecteren is. De speciale HACCP-vloercoating en -tegels zorgen ervoor dat de vloer ondoordringbaar is voor vloeistoffen, zodat deze de ondergrond en fundering van het gebouw niet kunnen aantasten.

GEVEL MET STREKMETAAL

Het pand is ontworpen door 4D Architecten uit Enter en heeft een totale oppervlakte van 1.200 vierkante meter. Het bestaat uit twee verdiepingen: een bedrijfshal op de begane grond met daarboven kantoorruimte. Kenmerkend is het strekmetaal aan de gevel, dat het gebouw een mooie uitstraling geeft. Voortman Design and Build verzorgde de hoofdberekeningen voor de staalconstructie. In de engineering hebben we aanvullend staal en de ondersteuning voor de installatiecomponenten, zoals de warmte-units en koelinstallaties, meegenomen.

MEER INFORMATIE