Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voortman Campus uitgebreid met nieuw Engineering Center
Nieuws - 23 March, 2022

Voortman Campus uitgebreid met nieuw Engineering Center


De bouw van ons nieuwe Engineering Center is van start gegaan! Onze collega’s van Voortman Design and Build zijn verantwoordelijk voor dit project, van de engineeringsfase tot en met de afbouw. Het Engineering Center biedt ruimte aan onze ambities om als organisatie verder te groeien en ons te blijven ontwikkelen.

Nieuwbouw Engineering Center

SAMENWERKING CENTRAAL

Het Engineering Center, ontworpen door Reitsema & partners architecten, wordt het nieuwste gebouw op de Voortman-campus. In het gebouw komen een R&D-hal, kantoren, een multifunctioneel bedrijfsrestaurant en een vergadercentrum. De kantoren zijn ruim, transparant en open, met als resultaat een dynamische omgeving gericht op samenwerking. De naastgelegen R&D-hal is voorzien van twee bovenloopkranen. Tussen het nieuwe Engineering Center en het bestaande Experience Center komt een drielaagse parkeergarage. Binnenkort gaat de bouw van de staalconstructie van start en zullen de contouren van het gebouw zichtbaar worden.

INSPIRERENDE WERKOMGEVING

De Voortman Campus is een plek waar werk en ontmoeting centraal staan. Een inspirerende werkomgeving voor onze medewerkers, die hier vanuit de verschillende disciplines binnen onze organisatie samenkomen om te sparren in een prettige sfeer. De Voortman Campus biedt daarnaast volop ruimte voor ontspanning tijdens de lunchpauze of na werktijd. Kortom: een plek waar onze medewerkers graag zijn en waar ze zich thuis voelen.

EERSTE PAND MET BEDRIJFSRESTAURANT

Dit project heeft een bijzondere primeur: het is de eerste keer dat Voortman Design and Build een pand met een grote bedrijfskantine bouwt. Om het ontwerp van het bedrijfsrestaurant te optimaliseren, is er veel vooronderzoek gedaan en bij verschillende horecapartijen informatie ingewonnen. In de voorbereidende fase zijn de details van de uitvoering zoveel mogelijk vastgelegd. Dit kenmerkt de werkwijze van Voortman Design and Build, dat een echte ‘one-stop-shop’ is. Naast veel kennis en ervaring op het gebied van bouwen beschikken zij over een eigen installatie-adviseur en 3D-modelleurs. 

MEER INFORMATIE