Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwbouw Jaap Tempel feestelijk van start
Nieuws - 10 February, 2022

Nieuwbouw Jaap Tempel feestelijk van start


Het nieuwe jaar begon voor Voortman Design and Build met de start van een nieuw project: de bouw van het bedrijfspand voor Jaap Tempel in Groningen. Begin januari gingen de heiwerkzaamheden van start en onlangs vond de feestelijke start bouw plaats. Voortman Design and Build verzorgt de complete nieuwbouw, inclusief de afbouw, en coördineert het installatiewerk. Het grondwerk en de terreininrichting neemt de opdrachtgever zelf voor zijn rekening.

OPVALLENDE KENMERKEN

Het pand met een oppervlakte van ruim 2.100 vierkante meter heeft enkele opvallende kenmerken, zoals een grote glazen vliesgevel rondom de showroom en een uitkraging boven de entree. Onze partner 4D Architecten maakte het ontwerp op basis van de wensen van onze opdrachtgever. Voortman Design and Build regelde de vergunningsaanvraag voor het project. In nauw overleg met 4D Architecten zorgden we ervoor dat het ontwerp voldoet aan de eisen van de welstandscommissie van de gemeente Groningen. Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de omvang van de staalconstructie, die door onze engineers volledig doorberekend is.

AFGESTEMD OP WERKZAAMHEDEN

Handelsonderneming Jaap Tempel bv verkoopt en onderhoudt zowel nieuwe als gebruikte grondverzetmachines. Het nieuwe pand krijgt een showroom, kantoren en een grote werkplaats met wasplaats. Met meerdere overheaddeuren van acht meter breed, bovenloopkranen en verschillende hoogtes is het gebouw afgestemd op de werkzaamheden die er uitgevoerd gaan worden. Verder is het in zijn geheel voorzien van vloerverwarming, ook in de werkplaats.

KORTE BOUWTIJD

Als de bouw volgens planning verloopt, leveren we het nieuwe bedrijfspand voor Jaap Tempel in augustus op. Op dit moment zijn de voorbereidende werkzaamheden en het aanleggen van de fundering in volle gang. In maart beginnen we met de bouw van de staalconstructie en krijgt het gebouw echt vorm. Dankzij onze werkwijze, waarbij we in het voortraject het project tot in detail uitwerken, besparen we tijd in de bouwfase en kunnen we de bouw in korte tijd realiseren.

MEER INFORMATIE