Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Een modern en duurzaam zwembad voor Rijssen
Nieuws - 22 December, 2021

Een modern en duurzaam zwembad voor Rijssen


Een mooi project met de nodige uitdagingen: dat is de nieuwbouw van zwembad De Koerbelt in Rijssen. Wij leveren voor dit project de staalconstructie, de dak- en wandbeplating en de esthetische gevelroosters. Dit doen we in opdracht van bouwcombinatie Akor-Draisma vof. Het moderne en duurzame zwembad is ontworpen door Reitsema & partners architects BNA.

TRANSPORT EN MONTAGE

Het transport en de montage van de raatliggers, die met een lengte van ruim dertig meter het zwembad gaan overspannen, is één van die uitdagingen. Verder zal de planning van de montage voor het nodige gepuzzel zorgen, omdat we de werkzaamheden zoveel mogelijk aaneengesloten willen uitvoeren en daarbij ook rekening houden met de planning van de andere partijen op de bouw. Wij beginnen in april 2022 met onze montagewerkzaamheden.

SPECIALE COATING

De staalconstructie wordt behandeld met diverse typen coating. Van een coating met de hoogste corrosiviteitsklasse C5-M – vanwege het vochtige klimaat en de aanwezigheid van chloordampen – tot en met een C5 brandwerende coating. Ook de dak- en wandbeplating zijn voorzien van afwerkingen die specifiek ontwikkeld zijn voor toepassing in zwembaden.

ENGINEERING

Inmiddels is het engineeringstraject opgestart. De staalconstructie wordt tot in detail uitgewerkt en berekend. Hierbij is er veel aandacht is voor de aansluiting van staal en beton. Ons doel is om voor het eind van het jaar de ankers voor de staalconstructie in de kelderwanden te stellen.

MEER INFORMATIE