Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijzondere overkapping op Eindhoven Airport
Nieuws - 08 December, 2021

Bijzondere overkapping op Eindhoven Airport


Samen met onze partner EZ Park bouwden wij aan een 400 meter lange overkapping op Eindhoven Airport. Dankzij deze galerij blijven passagiers droog als ze van en naar het vliegtuig lopen.  

NACHTWERK

In verband met de drukte op de luchthaven overdag werkte onze montageploeg ‘s nachts aan de overkapping. Nadat het laatste vliegtuig geland was, gingen de monteurs aan de slag – vanaf ongeveer half twaalf tot half zes de volgende ochtend. De dagelijkse operatie op de luchthaven ondervond dan ook nauwelijks hinder van de bouw. Bij de werkzaamheden op de luchthaven golden strenge veiligheidseisen.

FUNDERING

De stalen pilaren van de overkapping zijn geplaatst op een fundering van heipalen. Dit vanwege het gewicht van de staalconstructie en de windbelasting. Hiervoor werden honderden gaten geboord, die met beton gevuld zijn. Op de bovenzijde van de overkapping zijn transparante kunststof platen gemonteerd en de wanden bestaan uit geperforeerde staalplaten. Door de toepassing van herbruikbare materialen is de overkapping geschikt voor circulaire bouw.

VISITEKAARTJE

In het bijzondere ontwerp van de galerij zijn onder meer Vincent van Gogh, PSV en technologie en innovaties uit de Brainportregio verwerkt. Daarmee is de overkapping het visitekaartje voor de regio. De overkapping is inmiddels zo goed als gereed.

BEKIJK DE VIDEO

Video EZ Park

MEER INFORMATIE