Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. De vaart zit erin bij nieuwbouw Hogeschool Leiden
Nieuws - 02 November, 2021

De vaart zit erin bij nieuwbouw Hogeschool Leiden


De bouw op de campus van de Hogeschool Leiden is in volle gang. Het schoolgebouw krijgt een nieuwe vleugel met zes verdiepingen. Enkele weken geleden startte ons montageteam hier met zijn werkzaamheden. We verzorgen in opdracht van bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de complete ruwbouw.

TWEE WEKEN PER VERDIEPING

Dit betekent dat we de prefab betonwanden plaatsen die zorgen voor de stabiliteit van het gebouw, de staalconstructie monteren en de verdiepingsvloeren leggen. We monteren eerst de betonwanden en de staalconstructie. Daarna leggen we de kanaalplaatvloeren, die vervolgens worden afgestort met beton. Als de verdiepingsvloer stabiel genoeg is om er materieel zoals hoogwerkers op te plaatsen, gaan we verder met de volgende verdieping. De bouwwerkzaamheden verlopen volgens een strakke planning, waarbij we iedere twee weken een verdieping afronden.

UITDAGINGEN

Eén van de uitdagingen van dit project is dat de Hogeschool tijdens de bouw gewoon in gebruik is. Dit betekent dat we geluidsoverlast zoveel mogelijk moeten voorkomen, zeker tijdens de toetsweken. Verder is de ruimte op de bouwplaats beperkt, een echte postzegellocatie, iets waarmee we rekening moeten houden bij de inzet en opslag van materieel.

ATRIUM ALS VERBINDING

Een atrium verbindt de nieuwe vleugel met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Aan de buitenzijde sluit de nieuwbouw naadloos aan op het bestaande gebouw. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 9.600 vierkante meter en wordt eind volgend jaar in gebruik genomen.

MEER INFORMATIE