Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Succesvolle oplevering van de modernste PVC-fabriek van Europa
Nieuws - 13 September, 2021

Succesvolle oplevering van de modernste PVC-fabriek van Europa


Na een bouwtijd van vijftien maanden was het eind juli zover: de oplevering van de modernste PVC-fabriek van Europa voor PlastChem in Hardenberg. PlastChem ontwikkelt en produceert PVC-compounds voor de kunststofverwerkende industrie. De nieuwe fabriek bestaat uit kantoren, een laboratoriumvleugel en een productiehal. Het bouwteam onder leiding van Voortman Design & Build leverde dit prestigieuze project volgens planning op. 

TIJDWINST

De integratie van de procesinstallatie in de productiehal was één van de belangrijkste uitdagingen bij dit project. Het proces vormde de basis voor het ontwerp van het gebouw. In de ontwerpfase is de productiehal tot in detail virtueel opgebouwd. Hierbij is het BIM-model van de procesinstallatie geïmplementeerd in het bouwkundig model. Op deze manier konden we eventuele knelpunten van tevoren aanpassen. Bij het plaatsen van de procesinstallatie paste deze dan ook naadloos in het gebouw. De plaatsing verliep hierdoor veel sneller dan verwacht, met als resultaat een tijdwinst van zo'n drie weken!

GOEDE COMMUNICATIE

Voortman Design & Build verzorgde niet alleen de complete bouwkundige realisatie van het pand, maar coördineerde ook het installatiewerk en het aanleggen van de infrastructuur. De uitvoering was in handen van installatiebedrijven Brusche en Engberink Technische Installaties en infrapartij NTP Groep. Ook deze werkzaamheden verliepen soepel dankzij goede communicatie en korte lijnen tussen de partijen.

‘WOW-EFFECT’

In samenwerking met de interieurarchitect van het project hebben we ook de complete afbouw van de kantoren en het laboratorium voor onze rekening genomen. Om voor het echte ‘wow-effect’ bij onze klant te zorgen, hebben we onder meer een vide met atrium, groot formaat fotobehang, reliëf tegelwerk en een maatwerk interieur toegepast.

SAMEN SLIM BOUWEN

De heer Sonnega, directeur/eigenaar van PlastChem, vertelt: “Ik heb de samenwerking ervaren als een partnerschap dat ik het best kan omschrijven als ‘samen slim bouwen’. Het team van Voortman dacht steeds met ons mee. Bij het signaleren van een probleem kwamen ze ook direct met een oplossing, die ze altijd vanuit het oogpunt van de klant benaderden, wat inhield dat ze rekening hielden met de kosten. Het eindresultaat is verbluffend mooi! Ook over de afwerking ben ik erg tevreden en dat terwijl onze lat echt hoog lag. Voortman heeft met dit project een excellente prestatie neergezet. Ze hebben de juiste mensen bij het project betrokken en hielden daarbij steeds zelf de leiding en het overzicht.”

BEKIJK HET PROJECT

MEER INFORMATIE