Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Duurzaam megadistributiecentrum in Rotterdamse haven
Nieuws - 23 July, 2021

Duurzaam megadistributiecentrum in Rotterdamse haven


Op het Distributiepark Maasvlakte West in de haven van Rotterdam bouwen wij in opdracht van Hercuton aan een nieuw distributiecentrum van ongeveer 30.000 vierkante meter. Eigenaar Busan Port Authority (BPA) gaat het distributiecentrum inzetten voor de logistieke dienstverlening aan bedrijven die zakendoen tussen Europa en Zuid-Korea.

BREEAM OUTSTANDING

Met de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding gaat BPA voor een zeer duurzaam gebouw. Om deze ambitie waar te maken, is het pand uitgerust met waterpompen, laadpalen, energiezuinige verlichting en waterbesparende voorzieningen. Verder wordt het distributiecentrum gasloos en energieneutraal. Om de biodiversiteit om het pand te stimuleren, zijn er maatregelen getroffen op ecologisch gebied.

ONTWERP EN PLANNING

Hercuton nam het ontwerp en de engineering van het distributiecentrum voor zijn rekening. Er is gekozen voor een stalen constructie met een betonnen plint, uitgevoerd in natuurlijke tinten die passen bij het omliggende duinlandschap. De oplevering staat gepland voor eind 2021.

MEER INFORMATIE