Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoofdgebouw Zuidbroek krijgt vorm
Nieuws - 12 July, 2021

Hoofdgebouw Zuidbroek krijgt vorm


Met de montage van de 2.000 ton staalconstructie krijgt in de komende weken het hoofdgebouw van de stikstoffabriek in Zuidbroek vorm. Ons montageteam is onlangs begonnen met de werkzaamheden aan dit gebouw.

BIJZONDERE VERBINDINGEN

De staalconstructie bevat een aantal bijzondere verbindingen. Hierin zijn kunststof platen verwerkt als kathodische bescherming om corrosie tegen te gaan. Eind augustus rondt ons montageteam zijn werkzaamheden aan het gebouw af. Daarna volgen de staalconstructies van enkele kleinere procesgebouwen. Tegelijkertijd worden dan alle onderdelen op de site met elkaar verbonden via leidingwerk en kabels. 

AANBLIK STEEDS MEER ZICHTBAAR

In april zijn de drie destillatiekolommen geïnstalleerd, die het hart van de stikstofinstallatie vormen. Deze hebben een hoogte van 65 meter. Met de bouw van het hoofdgebouw krijgt de fabriek nu steeds meer zijn definitieve aanblik, zoals die bij de oplevering begin volgend jaar zal zijn.

GASWINNING NAAR NUL

Om de gaswinning in Groningen terug te brengen naar nul, maakt men gebruik van (geïmporteerd) hoogcalorisch gas. Dit wordt geschikt gemaakt voor huishoudelijk gebruik door er stikstof bij te mengen. Om aan de noodzakelijke capaciteit te kunnen voldoen, wordt de stikstofinstallatie momenteel uitgebreid.

MEER INFORMATIE