Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Construsoft BIM Award voor Voortman
Nieuws - 24 June, 2021

Construsoft BIM Award voor Voortman


Een mooie beloning voor de inzet van ons projectteam! Met het project Central Park in Utrecht hebben wij de Construsoft BIM Award 2021 in de categorie Commerciële projecten in de wacht gesleept. Daarnaast zijn wij ook de winnaar van de Publieksprijs 2021. Dit houdt in dat van alle inzendingen uit de Benelux ons project de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen.

INDRUKWEKKEND

De jury noemde het project Central Park ‘indrukwekkend’ en vond het een uitstekend voorbeeld van een BIM-project waarbij van begin tot eind is samengewerkt met een grote diversiteit aan bouwpartners. Zo werd binnen de Bouwcombinatie Westflank Noord V.O.F. BIM centraal beheerd. Via het documentmanagementsysteem DocStream deelden de bouwpartners de diverse aspectmodellen. Deze uitwisseling vond plaats op basis van Industrial Foundation Classes (IFC), met de BIM-basis Informatie Leverings Specificatie (ILS) als uitgangspunt. Ook de duurzaamheid van het kantoorpand, met een verwachte BREEAM-NL Excellent certificering, bleef bij de jury niet onopgemerkt.

BEOORDELING

De Construsoft BIM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan partijen en projectteams die gewerkt hebben aan BIM-projecten waarbij Tekla Structures een belangrijke rol heeft gespeeld. De juryleden beoordeelden de projecten op zes aspecten:

  • het gebruik van BIM en de mate van samenwerking
  • het innovatieve gebruik van Tekla Structures
  • de maakbaarheid
  • de duurzaamheid
  • de ‘cool-factor’
  • het aantal stemmen van het publiek.

OVER CENTRAL PARK

Het 90 meter hoge kantoorgebouw Central Park bevat 28.000 vierkante meter kantoorruimte, 500 vierkante meter horecaruimte en meer dan 110 appartementen met daaronder een vijflaagse parkeergarage. Uniek is het park van twee verdiepingen, dat het gebouw op een hoogte van 45 meter in tweeën deelt.

MEER INFORMATIE