Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Speciale werkwijze bij bouw top Zalmhaven
Nieuws - 03 June, 2021

Speciale werkwijze bij bouw top Zalmhaven


De bouw van De Zalmhaven in Rotterdam bevindt zich in een vergevorderd stadium. Met een hoogte van 180 meter is het deel met daarin de woonlagen gereed. Nu is het de beurt aan het montageteam van Voortman, dat de top van het gebouw voor zijn rekening neemt.

SPECTACULAIR UITZICHT

Zij monteren het staal en de staalplaat-betonvloeren van de verdiepingen 57 tot en met 62. Hierin komt een gecombineerd restaurant, bar en uitzichtpunt. De verdiepingen zijn op de hoeken 8 meter hoog en voorzien van glas voor een spectaculair uitzicht. Boven het restaurant bevindt zich de machinekamer met daarin een groot deel van de techniek van de duurzame woontoren. De twaalf meter hoge mast erbovenop brengt de totale hoogte van het gebouw op 215 meter.

OMGEKEERDE VOLGORDE

Bij de montage van de verdiepingen 57 tot en met 59 maakt men gebruik van een hijsloods. Deze loods klimt naar een uiteindelijke hoogte van 187 meter. De topconstructie van de toren, van verdieping 60 tot en met 62, wordt vanuit het dak van de hijsloods naar boven gevijzeld. Met als gevolg dat de montage van deze verdiepingen in omgekeerde volgorde plaatsvindt. Ons montageteam begint met het dak, de gevels en de vloeren van verdieping 62. Zodra deze gereed zijn, worden ze omhoog gevijzeld. Vervolgens bevestigt men de dakbalken van de onderliggende verdieping aan de vloeren en werkt men verder naar beneden. Bij het ontwerp van de staalconstructie is rekening gehouden met deze speciale werkwijze.

OVER DE ZALMHAVEN

De Zalmhaven is een spectaculair nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam. Het project is ontwikkeld door Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en (gebieds)ontwikkelaar en investment manager Amvest. De realisatie van het project is in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten.

MEER INFORMATIE