Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Succesvolle samenwerking bij nieuwbouw voor Twence
Nieuws - 22 June, 2021

Succesvolle samenwerking bij nieuwbouw voor Twence


Bouwcombinatie Van Wijnen-Voortman realiseert op dit moment de nieuwbouw van drie hallen op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo. In 2019 legde een grote brand een groot deel van het hallencomplex waar de GFT-afvalverwerking plaatsvindt in de as. Voortman Steel Construction verzorgt voor dit project de uitwerking van het constructieve ontwerp, het leveren en monteren van de staalconstructie, de dakbedekking en de dak- en wandbeplating.

BOUWEN ONDER TIJDSDRUK

Vorig voorjaar kreeg Voortman een engineeringsopdracht voor het vertalen van het designontwerp naar een technisch ontwerp. Bij het ontwerpproces waren diverse partijen betrokken en speelden verschillende belangen een rol. Bovendien was er de nodige haast bij, omdat de bouw eind augustus al van start moest gaan. Dit had te maken met het aflopen van de vergunning voor de tijdelijke hallen. Samen met bouwkundig aannemer Van Wijnen uit Eibergen wisten we het project binnen de gestelde tijd vorm te geven.

SNEL SCHAKELEN

Ook in de uitvoeringsfase stonden we voor de nodige uitdagingen, onder andere op montagetechnisch vlak. De hal voor de inname van gft-afval bleef tijdens de bouwperiode namelijk volop in bedrijf. De eerste hal werd in slechts zes weken gebouwd en was precies op tijd klaar voor het verplaatsen van de installaties vanuit de tijdelijke hal. Ook onze engineers moesten continu snel schakelen, omdat tijdens de bouw de versteviging van de bestaande hallen aan de orde kwam. Ze moesten hierbij rekening houden met sneeuwbelasting, omdat de nieuwe hallen tegen de lagere bestaande hallen worden aangebouwd en er sneeuwophoping kan ontstaan. In de uitvoering gebruiken we materialen, zoals deuren en beplating, zoveel mogelijk opnieuw. Het staal in de bestaande gebouwen verstevigen we waar mogelijk, in plaats van het te vervangen.

SAMENWERKING SLEUTEL TOT SUCCES

De drijvende kracht achter dit dynamische project is de bouwcombinatie. Bovendien functioneert Twence niet alleen als opdrachtgever, maar maakt het zelf ook deel uit van het bouwteam. Alleen door goed samen te werken, krijgen we alles binnen de gestelde tijd georganiseerd. De bouw van de andere twee hallen is momenteel in volle gang. Voor de zomer verwachten we het project volledig af te ronden.

MEER INFORMATIE