Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Bouwen voor onze logistieke partner Pultrum Rijssen B.V.
Nieuws - 05 May, 2021

Bouwen voor onze logistieke partner Pultrum Rijssen B.V.


Al jarenlang vervoert logistiek dienstverlener Pultrum Rijssen B.V. onze staalproducten. Deze samenwerking verloopt naar volle tevredenheid van beide partijen. Nu waren de rollen eens omgedraaid en mochten wij voor Pultrum aan de slag: we kregen opdracht voor de bouw van een nieuwe werkplaats van 1.200 vierkante meter en de verbouwing van het bestaande pand.

BOUWTEAM

Pultrum verhuist de onderhoudstak voor zijn vrachtwagens naar de bestaande locatie aan de Noordermorssingel in Rijssen, die hiervoor verbouwd en uitgebreid moest worden. Onze afdeling Design & Build was als onderdeel van het bouwteam al in de ontwerpfase bij het project betrokken. Wij verzorgden het ontwerp en de engineering van het pand en stemden dit af met de rest van het bouwteam.

PRIMA COMMUNICATIE

Dit bouwteam bestond onder meer uit de procesinstallateur voor de werkplaatsinrichting en de installateur voor de gebouwgebonden installaties. Namens Pultrum voerde Bloemendaal Bouwmanagement de supervisie op het project. Bertus Wichers, Hoofd Werkplaats van Pultrum: “Tijdens de bouwvergaderingen verliep de communicatie met de diverse partijen, zoals de installateurs en de leverancier van de fundering en werkputten, goed. Ook op momenten dat wij daar als opdrachtgever zelf niet bij waren.”

GEFASEERD BESLISSINGEN NEMEN

We bouwden de nieuwe werkplaats vast aan het bestaande pand. De werkplaats is voorzien van een APK-straat met werkputten. Ook het bestaande pand onderging een ingrijpende verbouwing. We plaatsten drie nieuwe overheaddeuren en voorzagen het pand van een nieuwe gevel. Binnen realiseerden we nieuwe kantoor- en opslagruimte. Bertus Wichers: “We werden tijdens de uitvoering van het project van stap tot stap begeleid. Zo kregen we de beslissingen met betrekking tot de bouw voorgelegd op het moment dat ze van toepassing waren. Van de fundering tot aan de kleur van de afbouw. Hierdoor konden we gefaseerd beslissingen nemen, in plaats van in één keer. Dit hebben we als zeer prettig ervaren.” 

HIGHTECH WERKPLAATS

Het project bevindt zich inmiddels in de afrondende fase. Zodra de bouw gereed is, verhuist de onderhoudstak van Pultrum naar de nieuwe locatie met hightech werkplaats. Bertus Wichers: “Het inplannen van personeel en materieel en de aanvoer van materiaal ging vanaf het begin heel vlot. Mede daardoor verliep het project boven verwachting. We zijn ook erg tevreden over de kwaliteit van het geleverde werk. Het hele project is netjes en professioneel opgezet en afgehandeld.”

MEER INFORMATIE