Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Nieuwe megabioscoop in hartje Enschede
Nieuws - 15 December, 2020

Nieuwe megabioscoop in hartje Enschede


In het voormalige postkantoor in Enschede opent begin 2022 een nieuwe megabioscoop zijn deuren. De Enschedese vestiging van Nijhuis Bouw en Voortman Steel Construction werken samen aan de realisatie van een concept met een grote bioscoop met negen zalen, horeca en retail. 

SAMENWERKING

Nijhuis Enschede benaderde Voortman voor een samenwerking voor dit project. Wij dachten mee over de in het ontwerp toe te passen materialen en gaven advies op het gebied van dak- en wandbeplating en montage. Naast de beplating leveren en monteren wij ook de staalconstructie en de kanaalplaatvloeren. Na een lang vergunningstraject werd in juli van dit jaar het ontwerp goedgekeurd en de omgevingsvergunning verleend.

VERBOUWING EN UITBREIDING

De kantoorvleugel van vier verdiepingen is al gerestyled en deels in gebruik genomen. Vorige week ging de nieuwbouw van de bioscoop van start. Aan de achterzijde van het voormalige postkantoor komt een nieuw deel met daarin vier bioscoopzalen. De andere vijf bioscoopzalen bevinden zich op de tweede verdieping van het gebouw. De bouw op een postzegellocatie in hartje Enschede brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zoals een goede afstemming van de plaatsing van de bouwkranen. Eind maart starten wij met onze werkzaamheden.

Foto: Zo komt de nieuwe bioscoop er aan de achterzijde uit te zien.

MEER INFORMATIE