Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. The Joan, een modern en multifunctioneel kantoorgebouw
Nieuws - 03 December, 2020

The Joan, een modern en multifunctioneel kantoorgebouw


Begin oktober is gestart met de bouw van The Joan, een modern en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam Duivendrecht. Het gebouw staat in het gebied Werkstad Overamstel, op een zichtlocatie bij het knooppunt van de A10 en de A2. Naast hoogwaardige bedrijfs- en kantoorruimte biedt The Joan ruimte voor evenementen en een openbaar toegankelijke horecagelegenheid.

GEZONDE WERKOMGEVING

The Joan speelt in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. Het acht verdiepingen hoge gebouw bevat 24.000 vierkante meter flexibel indeelbare kantoor- en bedrijfsruimte. Kenmerkend voor het gebouw is de glazen gevel met stalen kruizen. De toepassing van veel glas zorgt voor een open uitstraling en veel natuurlijke lichtinval. In combinatie met hoge plafonds en groen zorgt dit voor een gezonde en prettige werkomgeving.

TOEKOMSTBESTENDIG

Het gebouw heeft als ambitie een BREEAM Excellent certificering. In het ontwerp en bij de bouw zijn maatregelen genomen die de toekomstbestendigheid vergroten, zoals het opvangen en hergebruiken van regenwater en het toepassen van duurzame bouwmaterialen en energiebesparende technologieën. The Joan wordt begin 2022 opgeleverd.

EFFICIËNT BOUWPROCES

Ontwikkelaar Being leidt in samenwerking met Steengoed BMA de realisatie van The Joan. In opdracht van Visser & Smit Bouw bestaat onze bijdrage uit het leveren en monteren van de staalconstructie, die voorzien is van een 60-minuten-brandwerende coating, en het leggen van de kanaalplaatvloeren. Als ketenpartner maakten wij al in een vroeg stadium deel uit van het bouwteam. Ons projectteam dacht mee over optimalisatie en uitvoerbaarheid van het ontwerp en over de inrichting van een efficiënt bouwproces.

MEER INFORMATIE