Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Nieuwe opslagloods voor EBS in Rotterdamse haven
Nieuws - 28 October, 2020

Nieuwe opslagloods voor EBS in Rotterdamse haven


In de Europoort in Rotterdam exploiteert European Bulk Services B.V. (EBS) een terminal voor de op- en overslag van agribulk. Om zijn opslagcapaciteit hier te vergroten, gaf EBS aan Züblin Civiele Betonbouw opdracht voor de bouw van een nieuwe bulkopslagloods. Voortman Steel Construction verzorgt de staalconstructie, de dak- en wandbeplating en de staalplaat-betonvloeren voor het project.

STAAL-BETONVERBINDING

De loods heeft een capaciteit van ca. 50.000 m2 en bestaat uit betonnen opslagbunkers met daarbovenop een stalen dakconstructie en een zogenaamde trippergang. Hierin komt een transportband voorzien van een trippersysteem, dat het product verdeelt over de compartimenten van de loods. Aan de voorzijde van de opslagbunkers komt een corridor, bestaand uit een staalconstructie met beplating. Uitdagingen bij dit project waren onder meer de toleranties voor de staal-betonverbinding en het volledig wind- en waterdicht maken van de loods.

LEVERINGSOMVANG

Züblin leverde onlangs de betonconstructie van de bulkopslagloods op, waarna wij gestart zijn met onze werkzaamheden aan de overige onderdelen. Dit zijn:

  • Voor het dak van de bulkopslagloods: staalconstructie en dakbeplating
  • Voor de trippergang: staalconstructie, staalplaat-betonvloeren en dak- en wandbeplating
  • Voor de corridor aan de voorzijde van de loods: staalconstructie en dak- en wandbeplating.

Tijdens de werkzaamheden gaan de operationele activiteiten van EBS op de terminal gewoon door.

OVER EBS

European Bulk Services (EBS) B.V. is een bulk terminal operator met twee terminals in de Rotterdamse haven en een vloot drijvende kranen. Het bedrijf houdt zich bezig met het laden, lossen, op- en overslaan van droge bulkproducten zoals mineralen, agri en biomassa. Jaarlijks behandelt EBS ongeveer 12 miljoen ton producten.

MEER INFORMATIE