Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Een goede voorbereiding is het halve werk
Nieuws - 14 October, 2020

Een goede voorbereiding is het halve werk


Enkele weken geleden startten we met de werkzaamheden voor het nieuwe pand voor Bearbit Studios in Voorhout (Zuid-Holland), slechts twee weken na het verlenen van de omgevingsvergunning! Onze werkwijze in de ontwerpfase speelt hierin een belangrijke rol.

GRONDIGE VOORBEREIDING

Opdrachtgever Bearbit Studios had in onze halconfigurator een eerste ontwerp voor het gebouw gemaakt. Dit hebben we in overleg met hen en met de welstandscommissie verder uitgewerkt. Tijdens dit intensieve voorbereidingstraject bleven we steeds in gesprek met opdrachtgever en gemeente. Dit werd door alle partijen als erg prettig ervaren. Op basis van de wensen van Bearbit Studios hebben we het ontwerp geoptimaliseerd. Daarbij hielden we rekening met de voor de vergunningsaanvraag gestelde eisen. Begin mei dienden we de aanvraag voor de omgevingsvergunning in, met de bijbehorende stikstofberekening. Mede dankzij deze werkwijze konden we slechts twee weken nadat de vergunning binnen was, starten met de bouw.

TURNKEY PROJECT

Vanaf volgende week krijgt het kwalitatief hoogwaardige pand echt vorm: dan beginnen we met het monteren van de staalconstructie. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 585 vierkante meter, verdeeld over een werkplaats en testruimte met opslaghal en een kantoorgedeelte. De afwerking bestaat onder meer uit verticale sandwichpanelen en aluminium kozijnen. Blikvanger is een grote vliesgevel bij de entree. De planning is dat we het pand in januari 2021 turnkey opleveren.

OVER BEARBIT STUDIOS

Bearbit Studios ontwikkelt games voor mobiele telefoons. Hun bekendste spel, Smashy Road, is wereldwijd meer dan 50 miljoen keer gedownload. Het nieuwe bedrijfspand biedt de succesvolle app-ontwikkelaar alle ruimte voor verdere groei, zodat het bedrijf klaar is voor de toekomst. Naast de ontwikkeling van nieuwe games vindt in het kantoor de R&D voor robotica plaats. In de testruimte komt een spelomgeving voor virtual en augmented reality en het inzetten van animaties. De werkplaats is geschikt gemaakt voor het produceren van prototypes door middel van 3D-printen.

MEER INFORMATIE