Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Verwachte prijsstijging blijft uit
Nieuws - 20 October, 2020

Verwachte prijsstijging blijft uit


De verhoging van de staalprijzen begin oktober zette nog niet echt door, in tegenstelling tot de verwachtingen van vele staalverwerkers.

AFWACHTEND

Hoe is deze hapering te verklaren?  Voor een deel doordat als gevolg van de nationale vakantieweek in China marktactiviteiten in Azië afnamen en prijzen stabiliseerden. Daarnaast namen inkopers een wat afwachtende houding aan, nadat zij hun materiaalbehoeftes voor het vierde kwartaal ingedekt hadden. Zij willen verdere ontwikkelingen afwachten, mogelijk ook vanwege een wellicht tweede of derde Corona-golf, met alle gevolgen van dien.

HOGERE PRIJZEN VOOR 2021

De staalfabrieken toonden weinig behoefte aan nieuwe orders, want ze beweren mooie orderportefeuilles te hebben. Met name de automobielindustrie is goed opgeleefd en heeft verrassend meer materiaal nodig dan eerder verwacht werd. Producenten geven bij offertes langere levertijden af en hebben over het algemeen weinig te duchten van importmateriaal, omdat het prijsniveau niet interessant is. Daarbij komt nog dat Chinese producenten na de eerdergenoemde vakantieweek met hogere prijzen op de markt zijn teruggekomen. Vooralsnog lijken de Europese fabrieken vastberaden voor het eerste kwartaal van 2021 hogere prijzen te willen bereiken.

MEER INFORMATIE