Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Nieuwe ontwikkelingen in de automatisering van ons productieproces
Nieuws - 20 October, 2020

Nieuwe ontwikkelingen in de automatisering van ons productieproces


Met de ingebruikname van een nieuwe machinelijn zette Voortman Steel Construction eind vorig jaar een belangrijke stap in de automatisering van zijn productie. We werken dagelijks aan het verder verbeteren van ons productieproces, omdat we ervan overtuigd zijn dat het altijd beter kan. 

NAUWKEURIG

Onze nieuwe machinelijn, ontwikkeld en geproduceerd door onze collega’s van Voortman Steel Machinery, bestaat uit een straal-, een markeer- en een boormachine, gevolgd door twee zaagmachines en een raveelrobot. Jan Nijkamp, Manager Production: “Na bijna een jaar produceren op de nieuwe machinelijn kunnen we concluderen dat de lijn erg nauwkeurig en betrouwbaar is. Een belangrijk voordeel van de lijn is dat de machines ook onbemand kunnen draaien.” 

SCANNEN IN PRODUCTIE

De ingebruikname van de nieuwe machinelijn biedt veel mogelijkheden voor het steeds verder automatiseren en registreren van ons productieproces. Zo voegen we nu de bijbehorende tekeningen, het scanlabel en de aan te lassen onderdelen bij de bewerkte stalen profielen die van de machinelijn komen. Dit pakket gaat in zijn geheel naar de productiehal voor de volgende stap in het proces, het samenstellen. De productiemedewerkers die vervolgens aan de stalen profielen werken, scannen het label van het profiel waar ze aan werken. Zo registreren we wie waaraan gewerkt heeft.  

VERBETERDE TRACEERBAARHEID

Het lascertificaat van de betreffende medewerker wordt gekoppeld aan het onderdeel waar hij aan werkt. Hiermee voldoen we aan de vanuit de projecten gevraagde traceerbaarheid én aan onze bedrijfscertificering. Arjan van Dijk, Manager Operations, voegt hieraan toe: “Een ander voordeel van het scannen in productie is dat we inzicht krijgen in de tijd die besteed is aan een onderdeel. Hiermee is snel inzichtelijk hoe een project financieel loopt. Nog belangrijker is dat we deze gegevens kunnen gebruiken voor nacalculaties, zodat we in de toekomst tot een steeds betere tijdsvoorspelling kunnen komen.

MEER OVERZICHT

Nog een nieuwe ontwikkeling is de ingebruikname van een softwaretool, waarin de voormannen in de productie op hun tablet direct de status van een onderdeel zien. Ze krijgen een overzicht van de nog te nemen acties om het product gereed te krijgen. Zodra het product gereed is, laden de logistiek medewerkers het op de trailer. In een app houden ze bij welke onderdelen geladen zijn. Zo is snel inzichtelijk of alles geladen is en het transport geregeld kan worden. 

VERBETERDE PLANNING

Een andere ontwikkeling waar we aan werken is het vooraf inschatten van de productie-uren op basis van het 3D-model. Hiermee kunnen we de productievolgorde van een order van tevoren bepalen en een betere planning maken op basis van de benodigde capaciteit. Een ander voordeel van het vooraf bepalen van de productievolgorde is dat we onderdelen kunnen produceren in de volgorde waarin ze in de trailer geladen worden. 

MEER INFORMATIE