Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Complete levering voor nieuwbouw industriewaterzuivering
Nieuws - 03 September, 2020

Complete levering voor nieuwbouw industriewaterzuivering


Op het terrein van de rioolwaterzuivering in Garmerwolde werkt Voortman Steel Construction mee aan de realisatie van een nieuwe industriewaterzuivering voor North Water.

MEER VRAAG NAAR INDUSTRIEWATER

De Eemshaven in Groningen is de laatste jaren flink in ontwikkeling. De vraag naar industriewater om te gebruiken als koel- en proceswater neemt hierdoor toe. North Water gebruikt hiervoor waar mogelijk oppervlaktewater, zodat drinkwaterbronnen behouden blijven voor de drinkwatervoorziening.

Om in de stijgende vraag naar industriewater te voorzien, bouwt North Water een nieuwe industriewaterzuivering op het terrein van de rioolwaterzuivering in Garmerwolde. Het Eemskanaal biedt hier voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit om te gebruiken als bron voor industriewater. Een nieuw aan te leggen leidingnet transporteert het water van de industriewaterzuivering naar de Eemshaven, zo’n dertig kilometer verderop.

INTEGRALE LEVERING

Voor de realisatie van de nieuwe industriewaterzuivering vormden BAM en RWB een vof, waarbij BAM de civiele werkzaamheden verzorgt en RWB de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie. Voortman Steel Construction levert een integraal dienstenpakket voor de realisatie van zes gebouwen, waaronder het zuiverings- en het pompgebouw en diverse bijgebouwen. Dit pakket bestaat uit het leveren en monteren van de:

  • Staalconstructies
  • Dak- en wandbeplating
  • Leidingbruggen
  • Trappen en hekwerken
  • Glasvezelversterkte kunststof (GVK) looproosters.

Omdat de ruimte op de bouwlocatie beperkt is, worden de leidingbruggen op de grond voorgemonteerd en voorzien van leidingen en daarna op hun plek gehesen. De coördinatie van de diverse werkzaamheden op de bouw verloopt zonder problemen en de montage ligt op schema.   

MEER INFORMATIE