Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwbouw bedrijfspand Pajuk Optiek van start
Nieuws - 04 June, 2020

Nieuwbouw bedrijfspand Pajuk Optiek van start


Na een voorbereidingstraject van twee jaar is de afdeling Design & Build eind mei gestart met de grondwerkzaamheden voor het nieuwe pand voor Pajuk Optiek. Het resultaat van dit intensieve traject met opdrachtnemer en architect is een bedrijfspand dat volledig aan de wens van onze opdrachtgever voldoet.

HALCONFIGURATOR

Het eerste contact met Voortman Steel Construction verliep voor Pajuk Optiek via de online halconfigurator, ons ontwerp- en rekenprogramma voor bedrijfspanden. Op basis van dit eerste ontwerp gingen Voortman en Pajuk met elkaar in gesprek, waarbij de gebruikseisen en -wensen van de opdrachtgever tot in detail besproken werden.

ONTWERP

Diverse ontwerpen passeerden vervolgens de revue. Het definitieve ontwerp is van de hand van architect George Popinceanu. In nauwe samenspraak met hem zorgde Voortman voor het bouwkundig ontwerp. Een belangrijk uitgangspunt was een moderne, open uitstraling van het gebouw, waarin klanten worden ontvangen en geïnformeerd over de laatste trends op het gebied van oogmode en brilmonturen.

BIJNA ENERGIENEUTRAAL

Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit een showroom, kantoren en een opslag- en expeditieruimte. De ambitie is dat het gebouw voldoet aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Voortman neemt het merendeel van de werkzaamheden voor zijn rekening en coördineert het gehele bouwtraject.

OVER PAJUK OPTIEK

Pajuk Optiek B.V. is een groothandel in monturen en zonnebrillen met diverse merken, waaronder ook een eigen merk. Het bedrijf werd in 1921 opgericht en is vandaag de dag in handen van de vierde en vijfde generatie. Pajuk Optiek levert aan opticiens in o.a. de Benelux, Duitsland, Denemarken en de Balkan-landen.

MEER INFORMATIE