Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouw modernste PVC-fabriek van Europa gestart
Nieuws - 06 May, 2020

Bouw modernste PVC-fabriek van Europa gestart


Voor PlastChem in Hardenberg bouwt Voortman Steel Construction de modernste PVC-fabriek van Europa. De nieuwe fabriek met kantoren wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Broeklanden. Na een voorbereiding van ruim een half jaar kwamen beide partijen eind vorig jaar tot overeenstemming. Op vrijdag 3 april jl. ging de bouw van start.

EERSTE PAAL

Vanwege de huidige omstandigheden vond de start bouw in kleine kring plaats. Eigenaar Onno-Pieter Sonnega nam met zijn vrouw en zoon een kijkje bij de heiwerkzaamheden en samen verrichtten zij een ceremoniële handeling. Namens Voortman waren directeur Jelle Brantsma en sales manager Lars Bekhuis hierbij aanwezig. “Ondanks of juist dankzij de huidige situatie werd het een dag die we niet snel zullen vergeten”, volgens de heer Sonnega.

GRONDSTOFFEN VOOR KUNSTSTOF

PlastChem ontwikkelt en fabriceert PVC-compounds. Dit zijn grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. De klanten van PlastChem gebruiken de grondstoffen voor uiteenlopende toepassingen, zoals bouwmaterialen, tuinafscheidingen, autodashboards en kabels.

TURNKEY

De nieuwe fabriek bestaat uit drie haldelen van in totaal 10.000 vierkante meter, kantoren en een laboratoriumvleugel van zo’n 3.000 vierkante meter. Voortman Steel Construction verzorgt naast de bouw van het pand ook de coördinatie van het installatiewerk en het aanleggen van de infrastructuur. Wij besteden veel aandacht aan de integratie van de procesinstallatie in de nieuwe fabriek.

BOUWTEAM

Voor de uitvoering van het omvangrijke project is een bouwteam samengesteld, dat al in de voorbereidingsfase bij elkaar kwam. Als Voortman kunnen we op deze manier actief met onze opdrachtgever meedenken over slimme bouwkundige oplossingen.

MEER INFORMATIE