Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ontwikkeling staalprijzen: levertijden nemen toe
Nieuws - 30 April, 2020

Ontwikkeling staalprijzen: levertijden nemen toe


In deze economisch zware tijden wordt ook de staalsector geraakt. Door de afnemende vraag naar staal werden Europese staalfabrikanten genoodzaakt hun productiecapaciteit tijdelijk af te bouwen. Bovendien zijn levertijden langer en onbetrouwbaarder. En het lijkt erop dat het herstel nog even zal duren.

DALENDE VRAAG

Veel productiefaciliteiten in Europa zijn (deels) stilgelegd, vanwege een dalende vraag naar staalproducten. Door de coronamaatregelen staakten Duitse, Franse en Italiaanse auto- en truckproducenten hun productie en stagneerde de levering van onderdelen door toeleveranciers. Ook in andere industriële sectoren nam de behoefte aan staalproducten af. Met als gevolg dat Europese staalfabrikanten hun orderportefeuilles steeds leger zagen worden en niet anders konden dan tijdelijk productiecapaciteit afbouwen.

HERSTEL

Daarnaast worden door de productiebeperkingen van de Europese fabrieken levertijden niet alleen langer, maar zijn ze ook onbetrouwbaar. De levertermijnen lopen momenteel al snel vier tot zes weken uit. Inmiddels starten enkele automobielfabrieken in Europa en China weer op en dat brengt misschien weer wat beweging in de staalmarkt. De conclusie is echter dat het nog even zal duren voordat de vraag naar staal zich enigszins hersteld zal hebben. In Italië zijn in april enkele staalfabrieken weer gaan draaien, maar vaak op kleinere schaal. Op dit moment is de verwachting dat staalprijzen op kortere termijn een iets dalende trend zullen vertonen, maar zich later dit jaar zullen gaan herstellen.

HEEFT UW VRAGEN?

Vraagt u zich af of de stijging van de staalprijzen gevolgen heeft voor uw project? Of heeft u vragen over de ontwikkelingen in de staalmarkt? Neem dan gerust contact met ons op.

MEER INFORMATIE