Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Duurzaam distributiecentrum voor Fource Logistics
Nieuws - 22 April, 2020

Duurzaam distributiecentrum voor Fource Logistics


Opnieuw bouwt Voortman Steel Construction mee aan een groot distributiecentrum (DC). Het nieuwe, duurzame pand van auto-onderdelendistributeur Fource Logistics heeft een oppervlakte van ruim 50.000 m2. In opdracht van Heembouw leveren en monteren wij de staalconstructie en leggen wij de vloeren van het DC, dat bestaat uit een magazijn en een kantoor.

THE BRIDGE

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs bevat 49.000 m2 magazijnruimte en 2.400 m2 kantoorruimte en krijgt de kwalificatie BREEAM Excellent. Het dak wordt geheel voorzien van zonnepanelen, zodat het pand qua energie volledig zelfvoorzienend zal zijn. De bijnaam ‘The Bridge’ verwijst naar de blikvanger van het gebouw, de centrale entree op de eerste verdieping. Het opvallende ontwerp is van Heembouw Architecten.

VOORTGANG

De staalconstructie van het kantoor is voor de helft gemonteerd. Hiermee zijn de contouren van de bijzondere centrale entree nu duidelijk zichtbaar. De staalconstructie van het magazijn is voor ongeveer driekwart gemonteerd. Voortman verwacht de werkzaamheden half juni af te ronden. Eind dit jaar zal Fource Logistics zijn intrek nemen in het nieuwe distributiecentrum.

MEER INFORMATIE