Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Minder faalkosten dankzij onze staalontwerpen
Nieuws - 26 March, 2020

Minder faalkosten dankzij onze staalontwerpen


Om ervoor te zorgen dat de partijen in een BIM-proces zo efficiënt mogelijk samenwerken, is de BIM basis ILS – Informatie Levering Specificatie – opgesteld. Eind 2017 sloot Voortman zich als eerste staalbouwbedrijf aan bij BIM basis ILS.

EFFICIËNTERE SAMENWERKING

De BIM basis ILS geeft antwoord op de vraag hoe we informatie in de bouw gestructureerd en eenduidig kunnen uitwisselen. Zodat iedereen weet hoe informatie moet worden aangeleverd en waar het te vinden is. In de BIM basis ILS leggen we zaken vast als uitwisselingsformaat, basisstructuur, naamgeving en beveiliging van de objectinformatie. Daarnaast is het belangrijk dat data logisch, consistent en inzichtelijk zijn. Deze werkwijze voorkomt fouten en draagt bij aan een efficiëntere samenwerking.

MINDER FAALKOSTEN

Inmiddels voldoen al onze staalontwerpen aantoonbaar aan de BIM basis ILS. Door het toepassen van modelcheckers en regelsets waarborgen wij de kwaliteit van onze ontwerpen. BIM-coördinator André Robers: “Als Voortman Steel Construction zien wij dat onze staalmodellen voor alle ketenpartners bijdragen aan het reduceren van faalkosten.”

MEER INFORMATIE