Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ontwikkeling staalprijzen
Nieuws - 18 March, 2020

Ontwikkeling staalprijzen


STIJGING STAALPRIJZEN

De prijsstijging in de staalmarkt lijkt zich voorlopig door te zetten, ondanks de gevolgen van het coronavirus. Bij afnemers is er een groeiende onzekerheid over verkrijgbaarheid en levertijden. Daarnaast kan het virus ook gevolgen hebben voor de transportsector, waardoor producten niet of met grote vertraging geleverd worden.

Veel grote(re) afnemers keren zich tot de Europese staalfabrieken, die net als Chinese producenten, te maken hebben met productiebeperkingen. Van en naar China is namelijk nauwelijks transport mogelijk en de prijzen voor importhoeveelheden zijn nog niet interessant. Gevolg is dat levertijden langer worden en fabrieken de prijzen verder laten stijgen. De verwachting is dat de vraag naar staal na afloop van de coronacrisis weer zal stijgen als gevolg van een forse toename van het aantal nieuwbouwwoningen in Nederland. Kortom: de staalmarkt staat aan het begin van een turbulente tijd met veel onzekerheden.

HEEFT UW VRAGEN?

Vraagt u zich af of de stijging van de staalprijzen gevolgen heeft voor uw project? Of heeft u vragen over de ontwikkelingen in de staalmarkt? Neem dan gerust contact met ons op.

MEER INFORMATIE