Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Haasje Over Eindhoven, een spectaculair gebouw
Nieuws - 13 March, 2020

Haasje Over Eindhoven, een spectaculair gebouw


Op Strijp-S in Eindhoven bouwt Voortman Steel Construction momenteel mee aan een spectaculair gebouw. Haasje Over – de naam zegt het al – is een bruggebouw van twee woonlagen, dat een bestaande skatehal overspant. Het bruggebouw vormt één geheel met een 70 meter hoge toren. Het gehele gebouw bevat zo’n 184 woningen.

BRUGGEBOUW

In opdracht van Stam + De Koning Bouw bv realiseert Voortman de staalconstructie van het gebouw. Het U-vormige bruggebouw bestaat uit twee armen met een afmeting van 50 x 7 meter en heeft twee vloerniveaus. De 50 meter overkraging van de U-vorm steunt op twee enorme stalen kolommen. Bij de productie van deze kolommen konden onze lassers hun vakmanschap laten zien.

PREFABRICAGE

Het stalen bruggebouw is een mooi voorbeeld van prefabricage. De staalconstructie en de verdiepingsvloeren van beide armen worden eerst in elkaar gezet en daarna op hun definitieve plek gehesen. De prefabricage van het bruggebouw is bijna gereed. Volgende week beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het hijsen van de brugdelen. Met SPMT’s (Self-Propelled Modular Transporters) worden de brugdelen binnen kraanbereik gebracht. De drie delen van de constructie – de armen en de overkraging – worden vervolgens gehesen en gemonteerd. Aan de ene kant worden deze bevestigd aan de buiskolommen en aan de andere kant aan de woontoren.

MEER INFORMATIE