Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vof Akor-Voortman bouwt coldstore voor MSD Haarlem
Nieuws - 20 March, 2020

Vof Akor-Voortman bouwt coldstore voor MSD Haarlem


Voor geneesmiddelenproducent MSD bouwen Voortman Steel Construction en bouwbedrijf Akor een coldstore, een gekoelde opslagruimte voor vaccins. De nieuwbouw in Haarlem bestaat uit een expeditieruimte, een opslagruimte en een kantoor.

SAMENWERKING

Akor en Voortman bundelen opnieuw hun kennis en expertise voor een gestroomlijnd bouwtraject. Enkele jaren geleden bouwden beide partijen samen een Critical Utilities Building (CUB) voor de vestiging van MSD in Oss. Tot grote tevredenheid van opdrachtgever MSD. Om de samenwerking nog efficiënter te laten verlopen, richtten Akor en Voortman voor dit project – en voor eventuele vervolgopdrachten – een vof op.

CONTRACTPARTNER

De opdracht voor de bouw van de coldstore met kantoor en expeditieruimte kwam vorig jaar van het Ierse bouwbedrijf John Sisk & Son, aan wie MSD het project uitbesteedde. Sisk is gespecialiseerd in complexe projecten voor de farmaceutische industrie. Het is voor de Ieren hun eerste bouwproject in Nederland. 

KEURMERK FM APPROVAL

De bouw voldoet aan alle eisen voor het keurmerk FM Approval, een certificering van ‘s werelds grootste verzekeringsmaatschappij FM Global. Veel internationaal opererende bedrijven vereisen deze certificering als kwaliteits- en veiligheidskeurmerk. Mede vanwege dit keurmerk en de kostbare medicijnen die erin worden opgeslagen, moet de coldstore voldoen aan hoge eisen op het gebied van brandveiligheid. De scheidingswanden in het gebouw zijn daarom maar liefst 120 minuten brandwerend.

AFBOUW

De coldstore wordt casco opgeleverd. Akor en Voortman realiseren het gehele pand, tot en met de afbouw van de kantoren, met uitzondering van de installaties. De betonnen onderbouw van de coldstore is inmiddels gereed; de fundering en vloeren zijn gestort. Onze monteurs zijn gestart met de bouw van de 630 ton staalconstructie. De oplevering van het gebouw is eind dit jaar gepland.

MEER INFORMATIE