Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kantoorgebouw Central Park, een echte blikvanger
Nieuws - 27 February, 2020

Kantoorgebouw Central Park, een echte blikvanger


De skyline van Utrecht krijgt er een blikvanger bij: kantoorgebouw Central Park. In opdracht van bouwcombinatie Westflank Noord – een samenwerking van VolkerWessels-bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen – bouwt Voortman Steel Construction mee aan dit opvallende pand. De oplevering staat gepland in 2022.

INPANDIG PARK

Uniek is het park van twee verdiepingen, dat het gebouw op een hoogte van 45 meter in tweeën deelt. Het 90 meter hoge gebouw bevat straks 28.000 vierkante meter kantoorruimte, 500 vierkante meter  horecaruimte en meer dan 110 appartementen. Eronder komt een vijflaagse parkeergarage. Bij de bouw van Central Park streeft het projectteam naar een BREAAM Excellent-label, zodat het kantoorpand aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid voldoet.

FLEXIBILITEIT GEVRAAGD

De begane grond van Central Park sluit naadloos aan op het Stadsplateau oftewel Het Forum, het hoger gelegen voetgangersgebied dat station Utrecht Centraal, de binnenstad en het Central Business District met elkaar verbindt. Het kantoorgebouw komt tussen het Stadskantoor en woontoren De SYP. Deze ‘postzegellocatie’ in hartje Utrecht vraagt de nodige flexibiliteit van ons montageteam. Vanwege de dichtbijgelegen treinsporen en tram- en busbanen kan er alleen ’s nachts, wanneer het verkeer stilligt, gewerkt worden aan de verbinding met het Stadsplateau. Voortman Steel Construction levert en monteert het staal voor de ondergrondse parkeergarage, de kantoortoren en de verbinding met het Stadsplateau, in totaal 1.000 ton. Daarnaast leveren en monteren wij de staalplaat-betonvloeren.

MEER INFORMATIE