Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Horde stikstofwet snel genomen bij nieuwbouw Ordelman & Dijkman
Nieuws - 31 January, 2020

Horde stikstofwet snel genomen bij nieuwbouw Ordelman & Dijkman


Het is allang geen nieuws meer: een bouwproject dat stil ligt vanwege de stikstofwet. Bij de bouw van de nieuwe productielocatie voor Ordelman & Dijkman Installaties B.V. leek het niet anders te gaan. Totdat…

SNELLE VERGUNNING

Ordelman & Dijkman B.V., onderdeel van Van Losser Installatiegroep, vroeg vergunning aan voor de bouw van een productiehal van 1.500 vierkante meter met diverse faciliteiten, zoals een kantine. Tijdens deze vergunningsprocedure lag de bouw nog stil. Maar na het aanleveren van de juiste gegevens en het nemen van de nodige maatregelen kreeg het project toch goedkeur. En dat binnen slechts twee weken.

LAGERE STIKSTOFUITSTOOT

Zoals het Interprovinciaal Overleg – de koepelorganisatie van de provincies – in oktober 2019 al meldde, verlenen provincies weer vergunningen voor projecten als kan worden aangetoond dat de hoeveelheid stikstof door de realisatie van het project niet stijgt. Op basis van de aanvullende gegevens en maatregelen kon Voortman Steel Construction voor dit project inderdaad aantonen dat de stikstofuitstoot omlaag kan door te investeren in nieuwbouw. En verleende de provincie de bouwvergunning.

DUURZAME VOORZIENINGEN

De bouwwerkzaamheden zijn onlangs weer van start gegaan. De nieuwe productiehal wordt voorzien van duurzame installaties, uiteraard geproduceerd door Ordelman & Dijkman zelf, een grondwarmtepomp en zonnepanelen. In deze hal vindt straks de prefabricatie van installatiecomponenten plaats. Door deze zoveel mogelijk prefab aan te leveren op de bouwplaats, kunnen ze snel gemonteerd worden.

MEER INFORMATIE