Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voortman levert zijn achtste gebouw op Park 20│20 op
Nieuws - 19 November, 2019

Voortman levert zijn achtste gebouw op Park 20│20 op


Opnieuw werkte Voortman Steel Construction in opdracht van IBB Kondor mee aan een kantoorgebouw op Park 20│20 in Hoofddorp. Met de bouw van bedrijfsverzamelgebouw SHARE komt de teller nu op acht. Het pand bevat kantoor- en bijeenkomstruimten en is voorzien van een tweelaagse parkeerkelder.

HIGHTECH EN DUURZAAM

SHARE kreeg een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. BREEAM toetst de duurzaamheid van een gebouw op basis van negen categorieën. Omdat deze beoordeling betrekking heeft op alle fases van de bouw, leveren alle partijen, van opdrachtgever tot eindgebruiker, hun bijdrage. Voor Voortman betekende dit bijvoorbeeld het verstrekken van documentatie over gebruikte materialen en behandelingen en de rittenregistraties. Verder is de materiaalkeuze voor het gebouw een combinatie van hightech en duurzaam en zijn ook de gebruikte energiebronnen duurzaam. Zo zijn er zonnepanelen in het atriumdak geïntegreerd en maakt het pand gebruik van een centrale warmte-koudeopslag.

STAALCONSTRUCTIE GEREED

De monteurs van Voortman Steel Construction monteerden niet alleen de vierlaagse staalconstructie van ruim 589 ton, maar ook de kanaalplaatvloeren en de betonnen trapdelen van het gebouw. Deze werkzaamheden werden onlangs afgerond. De oplevering van het SHARE-gebouw vindt naar verwachting in juli 2020 plaats.

OVER PARK 20|20

Park 20|20 combineert duurzame ontwerpen en een ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen, waarbij de mens centraal staat. Met als resultaat een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Voortman Steel Construction bouwde op Park 20│20 mee aan zeven kantoorpanden en een technisch paviljoen.

MEER INFORMATIE