Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Een staalconstructie die bijdraagt aan schone rivieren
Nieuws - 28 October, 2019

Een staalconstructie die bijdraagt aan schone rivieren


Het eerste project van Ocean Cleanup, het bedrijf van Boyan Slat, is inmiddels wereldberoemd. ‘System 001’ bevindt zich in de Grote Oceaan, tussen Californië en Hawaï, en heeft als doel plastic afval in dit gebied op te ruimen. Met het nieuwe project, dat afgelopen zaterdag gelanceerd werd, wil Ocean Cleanup het probleem van de plastic soep dichter bij de kern aanpakken.

The Interceptor

THE INTERCEPTOR

Het bedrijf ontwikkelde daarom een systeem dat geschikt is om afval uit grote rivieren te filteren. Het gaat om een ponton met daarbovenop een stalen overkapping, waaronder zich containers bevinden. Dit ponton is voorzien van een vangarm, die het  afval verzamelt. Vervolgens gaat het afval via een transportband naar een geautomatiseerde shuttle die het  verdeelt over de zes containers. De zonnepanelen die op de overkapping zijn aangebracht, leveren de benodigde elektriciteit.

SPECIALISTISCH WERK

In opdracht van TME B.V., dat zich bezighoudt met engineering en klantspecifieke machinebouw, bouwde Voortman Steel Construction mee aan de bovenconstructie van The Interceptor. De productie van deze bijzondere staalconstructie, met een lengte van 20 meter en een breedte van 8 meter, vroeg om specialistisch laswerk. De constructie is voorzien van een vierlaagse coating om bestand te zijn tegen de invloeden van weer en water. Voortman werkte graag mee aan dit project, niet in de laatste plaats vanwege de vaktechnische uitdagingen en de bijzondere bestemming ervan.

MEER INFORMATIE